Ilešič do zmage na Kitajskem, Vrečer ostaja med najboljšimi

Ilešič do zmage na Kitajskem, Vrečer ostaja med najboljšimi
05.07.2012 AVTOR: D. Z.
Aldo Ino Ilešič je v sprintu dobil sedmo etapo na dirki Qinghai Lake. V Avstriji pa je Robert Vrečer izgubil eno mesto v skupnem seštevku in je zdaj peti.
Ilešiču etapa
Slovenci so zares na izjemen način zaznamovali prvih sedem etap na dirki Qinghai Lake. Luka Mezgec je dobil tri etape. Sedma je bila dolga samo 104 kilometre, po dobrih dveh urah pa se je končala s sprintom glavnine. Tokrat je bil najhitrejši Aldo Ino Ilešič, ki je premagal Jacoba Keougha in Cristiana Benenatija. Luka Mezgec, ki se je v zaključku komajda izognil padcu je bil deveti. Vseeno je zadržal zeleno majico vodilnega po točkah. V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Hossein Alizadeh. Mezgec je s 57 sekundami zaostanka osmi.

Taborreju etapa, Vrečer zdaj peti
Na dirki po Avstriji je za kolesarji 228 kilometrov dolga peta etapa. Tokrat so na svoj račun prišli ubežniki. V ospredju se jih je znašlo kar 12. Etapa je bila zelo razgibana, zaključek pa je bil speljan v tri kilometre dolg vzpon. Kmalu je postalo jasno, da se bodo za etapno zmago borili ubežniki.

Med temi je bil najmočnejši Italijan Fabio Taborre, ki je za pet sekund ugnal Marca Bandiero in Matthiasa Brandleja. Na zaključni vzpon so se udarili tudi najboljši v skupnem seštevku, ki so za zmagovalcem zaostali za dobrih devet minut. Ta boj je dobil Pardilla, medtem ko sta se kmalu za najboljšimi pripeljala tudi Jure Golčer in Robert Vrečer.

Jakob Fuglsang še naprej prepričljivo vodi. Ima namreč minuto in štiri sekunde prednosti pred Danilom Di Luco in 12 sekund več pred Stevom Morabitom. Thomas Rohregger je zdaj četrti, na petem mestu pa je Robert Vrečer, ki zaostaja za minuto in 51 sekund. Jure Golčer je 13., Simon Špilak pa 26. Na dirki nastopajo še Jure Kocjan, Matej Marin in Blaž Jarc.

Kump med najboljšimi na Poljskem
Kolesarji Adrie Mobila v teh dneh nastopajo na dirki po Poljski. Gre za etapno dirko prve kategorije, ki je na sporedu pred tisto pravo Pro Tour dirko, ki se začne naslednji teden. Za kolesarji so že tri etape, vedno pa je zmagovalca določil ciljni sprint večje skupine. Prvo etapo je dobil Jeff Vermeulen.

Druga je pripadla Andreju Schulzeju. Marko Kump je zasedel odlično drugo mesto, Matej Mugerli pa je bil sedmi. Tretjo etapo je ravno tako dobil Schulze. Drugi je bil Andrea Palini, Marko Kump pa je tokrat zasedel tretje mesto. Do konca dirke so še tri etape. Tretnutno vodi Schulze.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ