Ilešič: Namesto v Mehiko v Izolo, ko nihče ne ve, zakaj

Ilešič: Namesto v Mehiko v Izolo, ko nihče ne ve, zakaj
03.03.2015 AVTOR: D. Z.
Aldo Ilešič je letos član avstrijskega moštva Vorarlberg in v teh dneh bi moral nastopati na dirki po Mehiki ... a je v zadnjem trenutku prišlo do spremembe.

Prav danes bi se morala začeti etapna, šestdnevna dirka po Mehiki. Na njej bi nastopili tudi nekateri Slovenci. Aldo Ilešič je kot član moštva Vorarlberg prav na tisti dirki načrtoval začetek tekmovalne sezone 2015. A se vse le ni izšlo po pričakovanjih, saj so organizatorji z e-mailom v zadnjem trenutku sporočili, da so morali dirko zaradi finančnih težav odpovedati.

»Vse smo planirali okrog te dirke. Tudi priprave. Vrnil sem se s priprav na Majorki in v četrtek popoldne sem se odpeljal v klub, ki je od Slovenije oddaljen kar sedemsto kilometrov, « je prvi del razlage ponudil Ilešič, ki je v klub šel z dvema razlogoma. Da se udeleži uradne predstavitve in da se pripravi na pot v Mehiko:

»Tam so nam povedali, da jim organizator še ni poslal letalskih kart. Bil sem tudi na vezi s Kocjanom, ki je s svojo ekipo na pripravah v Ameriki. A tudi oni niso še imeli letalskih kart. V petek smo imeli še predstavitev kluba, zvečer po predstavitvi pa še vedno nobene informacije glede odhoda. Tudi preostale ekipe, ki bi morale v Mehiki nastopiti, vozovnic niso dobile. Mi smo še vedno planirali odhod na letališče. Potem pa je prišel e-mail, v katerem so nam sporočili, da so dirko odpovedali. «

Ilešiču se vse skupaj vseeno zdi zelo čudno. Vsekakor je taka poteza v zadnjem trenutku nenavadna: »Nihče praktično ne ve, kaj se je zgodilo. Na tej dirki sem že nastopil in vem, da je zelo dobro organizirana, tako da mi je vse skupaj zelo čudno. « Pri ekipi so hitro poiskali rešitev za njihovega sprinterja in tako je tudi Ilešič z ekipo odpotoval v Slovenijo:

»Na hitro smo spakirali in v soboto ob desetih zjutraj odpotovali proti Izoli. Tja smo prišli ob 18. uri. Moraš biti pač fleksibilen. « In tako je Ilešič nastopil na nedeljski dirki za VN Izole. To je bil zanj tudi uvod v tekmovalno sezono 2015. Zasedel pa je 12. mesto: »Lahko sem zadovoljen. Za ta čas je bila zame dirka že kar nekoliko pretežka. V sprintu sem tako bil povsem prazen, pravega pospeška ni bilo. Mislim, da bi moral biti po dveh treh dirkah že tisti pravi. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ