Ima 47 leti, a še nima dovolj

Ima 47 leti, a še nima dovolj
10.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Davide Rebellin, nekoč mojster za enodnevne klasike. Pri 47 letih bo nadaljeval kariero. To bo njegova 27. sezona.

Davide Rebellin je podpisal pogodbo z alžirsko kontinentalno ekipe Team Sovac. Pri 47-ih letih – dopolnil jih je avgusta – tako noče odnehati. “Srečen sem pri tem, kar počnem. Še vedno sem navdušen in počutim se dobro. Ne zanimajo me rekordi. Nadaljeval bom z dirkanjem vse dokler mi noge in srce ne bodo govorile drugače,” je za Gazzetta dello Sport dejal Davide Rebellin. Italijan je med profesionalne kolesarje prestopil z moštvom GB-MG.

Potem je bil še član moštev FDJ, Polti, Liquigas, Gerolsteiner, Androni Giocatolli, Miche, Meridiana, CCC in Kuwait. Leta 2004 je dobil tri ardenske klasike: Amstel Gold Race, Valonsko puščico in Liege-Bastogne-Liege. Vse v enem tednu, kar je kasneje uspelo še Philippu Gilbertu, ki je temu dodal še Barbantsko puščico. Letošnjo sezono – ta bo že 27. za italijanskega veterana – bo začel na enodnevni dirki GP Cycliste la Marseillaise v Franciji, ki bo na sporedu 3. februarja. Svoje bogate izkušnje želi prenesti na mlade alžirske kolesarje.

“Je zanimiv projekt. Ne gre zgolj za dirkanje. Gre za razvoj kolesarstva v Alžiriji in vesel sem, da bom lahko delil izkušnje. Morda bi bil kaj takega pripravljen početi tudi takrat, ko se bom zares upokojil. Rad pa bi se poslovil po eni izmed velikih dirk. Ne vem, če se bo to zgodilo in nočem si postavljati datumov. Živim za ta trenutek, z enakim veseljem, kot sem ga imel, ko sem bil novinec med elito,” je še dodal Rebellin. Sicer pa Rebellin organizira tudi kolesarke trening kampe na Gran Canariji, ki so namenjeni rekreativnim kolesarjev. Imenujejo se Rebel-Camp.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ