Ima USADA Armstrongov pozitivni vzorec?

Ima USADA Armstrongov pozitivni vzorec?
02.09.2012 AVTOR: D. Z.
V tedenski oddaji Stade 2 na francoski televiziji France 2 so novinarji razkrili, da naj bi Ameriška protidopinška agencija tesitrala nekatere vzorce krvi Lancea Armstronga, ki naj bi bili pozitivni.
Šlo naj bi za vzorce krvi Lancea Armstronga, ki naj bi jih v preteklosti že testirali, a takrat niso našli sledi prepovedanih poživil. USADA (Ameriška protidopinška agencija) pa naj bi nekatere vzorce zdaj z novimi metodami še enkrat testirala s pomočjo novih testov naj bi našli sledi prepovedanih poživil.

To informacijo je ponudil novinar Nicolas Geay, ki je poudaril, da je to informacijo dobil prek anonimnega a zanesljivega vira. Armstronga naj bi novinarji te francoske televizije za komentar vprašali že v kanadskem Montrealu, kjer se je udeležil konference o raku, vendar naj bi zadeve ni želel komentirati.

Sicer pa naj bi USADA v roku dveh tednov vse dokaze v Armstrongovem primeru predala Mednarodni kolesarski zvez (UCI). Obenem naj bi vsi ti dokazi, tako so dejali pri francoski televiziji, postali javni.

vir: cyclingnews.com
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ