Imamo novo evropsko prvakinjo

Imamo novo evropsko prvakinjo
07.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Simon Erjavec

Maruša Tereza Šerkezi je postala evropska prvakinja v olimpijskem krosu v kategoriji 15-letnic.

V Švici poteka evropsko prvenstvo mladih v gorskem kolesarstvu, znova z velikim uspehom za slovensko reprezentanco. Maruša Tereza Šerkezi je osvojila naslov evropske prvakinje v kategoriji 15-letnic.

Evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu letos poteka na različnih prizoriščih; spust je potekal v Mariboru, dirke v olimpijskem krosu pa so potekale na Portugalskem in sedaj še v Švici. Sledijo še članske dirke v olimpijskem krosu, ki bodo del programa "mega" evropskega prvenstva v Muenchnu.

Capriasca pri Luganu bo Maruši Terezi zagotovo ostala v lepem spominu, saj je tam osvojila svoj prvi naslov evropske prvakinje v olimpijskem krosu ter s tem tudi Sloveniji privozila novo odličje. Z dobrim kronometrom in najboljšim časom kroga v svoji kategoriji v štafetni preizkušnji si je izborila prvo štartno vrsto in dirkala ves čas v ospredju.

V prvi polovici prvega kroga sta bili zraven Nizozemka Mae Cabaca in Čehinja Amalie Gottwaldova. 
Na vzponih in tehničnih delih pa se je Maruša odpeljala in si do začetka drugega nabrala že minuto prednosti. Ta je pozneje narasla celo na približno dve minuti in tretji, zadnji krog je Maruša odpeljala z glavo, da ne bi prišlo do napake. Maruša Tereza je po dirki povedala:

"Za to dirko sem trenirala celo leto in sem zelo vesela, da mi je uspelo zmagati. V drugem izmed treh krogov sem naredila manjšo razliko in jo skušala povečevati do konca, kar mi je na moje veliko veselje tudi uspelo. Proga mi je zelo všeč, sploh kratki in strmi klanci ter tehnični spusti. Hvala vsem, ki so mi stali ob strani in mi pomagali priti do tega rezultata."

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ