"Imamo težavo, imamo slabe politike in nimamo denarja"

"Imamo težavo, imamo slabe politike in nimamo denarja"
24.09.2014 AVTOR: D. Z.
Nosilka medalje med članicami Hanna Solovej je v pogovoru za pelotonmagazine.com razkrila, da ne ve, kako bo nadaljevala kariero. Razlog? Huda kriza v Ukrajini.

Ukrajinka Hanna Solovej je med članicami osvojila srebrno medaljo v kronometru. Pri 22 letih pa se že lahko pohvali z dvema naslovoma svetovne mladinske prvakinje. Lani je osvojila evropski naslov v kategoriji do 23 let. Do naslova svetovne prvakinje med članicami pa ji je tokrat zmanjkalo 18 sekund.

Kljub temu, da ji je uspel izjemen podvig, pa nima zagotovljene kolesarske prihodnosti. »V naši državi imamo težave, saj imamo slabe politike. Težko je. To je moja prva medalja med elito in sem zelo vesela. Ne vem pa, kaj bom počela, saj imamo v Ukrajini veliko težavo. Naša ekipa nima denarja, « je priznala Hanna Solovej.

Obenem je dodala, da se je morala preseliti iz Luganska v Lvov, samo zato, da lahko trenira tudi na velodromu. Sicer je priznala, da bi bilo zanjo najboljše, če bi odšla v tujo profesionalno ekipo, a je obenem zelo navezana na trenerja Sergeja Bazina, s katerim sodeluje že deset let:

»Ne morem nikamor, ker moram trenirati z mojim trenerjem. Že deset let delava skupaj in ne morem si predstavljati, kaj bi bilo brez njega. Boljše bi bilo, če bi odšla, a državo imam rada. Upam, da se bo obrnilo na bolje. Težko je tudi zato, ker ne morem na tekmovanja v tujino, saj zveza nima denarja. Zato veliko ne nastopam in s premijami ne morem zaslužiti. V zadnjem letu sem nastopila samo na eni dirki v Franciji. «

Prav zato je njen uspeh še toliko večji. Razloge za to pa išče drugje: »Želim si. To je zato, ker si želim. Imam najboljše prijatelje in najboljšega trenerja. To so bile moje sanje. Hotela sem priti na svetovno prvenstvo, zdaj pa so moje sanje olimpijske igre. « Ukrajinka je novinarjem rada odgovorila na vsa vprašanja, le pri enem je bila zelo zadržana.

Pri zgolj 19 letih je padla na dopinški kontroli in vrnila se je šele lani. Ob tem je bila kratka: »To je bilo pred tremi leti in bo tam tudi ostalo. « A morda je to tudi madež, zaradi česar bo težko dobila ekipo v tujini.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ