Impey do končne zmage, Greiplu zaključek

Impey do končne zmage, Greiplu zaključek
21.01.2018 AVTOR: D. Z.
Dirko Santos Tour Down Under je dobil Daryl Impey. Andre Greipel je dobil zadnjo etapo.

Že pred začerkom zadnje etape je bilo jasno, da bo Daryl Impey dobil prvo dirko World Toura v novi sezoni Santos Tour Down Under.

Zadnja etapa je namreč že po tradiciji ravninska in na kožo pisana sprinterjem. Dolga je bila 90 kilometrov, potekala pa je v mestu Adelaide. Etapo sta zaznamovala ubežnika Logan Owen in Ben O’Connor. Privozila sta si dobri dve minuti prednosti, medtem ko je bil v glavnini še vedno povsem miren tudi Daryl Impey, sicer z istim časom kot Richie Porte, a vendarle vodilni v skupnem seštevku.

V lov za ubežnikoma so se tako podali kolesarji Lotto Soudala in Sunweba. Dva kroga pred ciljem se je kot zadnji predal še Owen. Sledil je boj za pozicije in v samem zaključku se je zdelo, da povsem prevladujejo kolesarji Lotto Soudala. Prvi je sprint začel Caleb Ewan, ki je hitro naredil večjo razliko, vendar pa je bil Andre Greipel tokrat močnejši. Nemec je slavil še drugo etapno zmago na letošnji dirki. Ewan je bil drugi, Peter Sagan pa je bil tretji. V skupnem seštevku se je zmage veselil Daryl Impey. Isti čas je imel lanski zmagovalec Richie Porte. Na tretjem mestu je končal Tom Jelte Slagter. Sledijo Ulissi, Devenyns, Bernal, Izagirre, Sanchez, Guerreiro in Gesink.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ