Industrija talentov - Revija BICIKEL (09)

Industrija talentov - Revija BICIKEL (09)
10.09.2012 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Kolesarski svet je tako mogočen, medijsko pokrit in kapitalsko bogat (tudi) zato, ker ga poganja tako velika industrija.
Približno 40.000 agentov, trgovskih potnikov, inženirjev, trgovcev in drugih, ki se ukvarjajo s kolesi, je v nemškem Friedrichshafnu konec avgusta v nekaj dneh prečesalo, občudovalo, kritiziralo in ocenjevalo, kaj je na ogled postavilo 1180 razstavljalcev iz 45 držav. Prišlo je več kot 1800 novinarjev s celega sveta, ki so videli okoli 350 svetovnih premier koles in opreme.

Mednarodni sejem koles in opreme Eurobike je že vrsto let dogodek, na katerem se ne splača manjkati. Ko si mislil, da te ne more nič več presenetiti, zagledaš disk zavore na specialki, elektronsko vzmetenje na gorskem kolesu, še tanjše in še lažje okvirje in nešteto izboljšav... vsako leto. Ko si mislil, da je "feltna" s plaščem pač okrogla in ima 26 palcev, ti povejo, da je ne bi več radi izdelovali... Še več, ponudijo ti 27 palcev in pol in zloglasno "prvo pravo gorsko kolo vseh časov" Stumpjumper začnejo izdelovati samo še v tventinajner izvedbi...

Na tokratnem izletu uredništva na Matajurju smo na vseh mogočih terenih soočali mnenja o razliki treh ali pa enega in pol palca in kaj to pravzaprav pomeni. Bomo videli, ampak kot vedno v zadnjih nekaj desetletjih nam izbiro z zapiranjem enih in odpiranjem drugih možnosti, kot je obročnik velikosti 650b, ponovno vehementno določa, oži in zamejuje kolesarska industrija. Če bi verjel v teorije zarote, bi rekel, da so se vse skupaj preprosto dogovorili... Obročnik je osnova in ko spremenijo velikost obročnika, povzročijo tektonski potres. Slediti morajo okvirji, zavore, vzmetenje... in kolesarska industrija lahko naprej kuri peči.

Tudi zgodba o gradnji ekipe Sky in ustvarjanju Bradleya Wigginsa sodi v kategorijo industrijskih podvigov. Jasen cilj, jasno ozadje, jasen vir kapitala in nenazadanje jasen trg. Nekaj let pred olimpijskimi igrami v Veliki Britaniji je korporacija Sky vrgla v projekt "britanski šampion" kupe denarja in zmaga na Dirki po Franciji in zlata olimpijska medalja sta se zgodili srhljivo natančno... kot bi ju nekdo vprogramiral v Skyjeve računalnike za moč, s katerimi so njihovi kolesarji na praktično vseh dirkah, razen cestni olimpijski, pravilno izračunali, koliko vatov na klanec še lahko vrtijo tekmeci, da jim ne bodo ušli.

Prazno, mehanično, brez čustev in pretirane kolesarske romantike, nepredvidenih potez in z golo matematiko. Nekako tako, kot je po besedah tistih, ki so z njim vozili na dirkah, zmagoval Lance Armstrong. "Bil je robot, zato mi ni bil nikoli všeč," mi je pred časom na kavi dejal eden od slovenskih profesionalnih kolesarjev. Nisem razumel in še vedno ne razumem. Ne morem imeti mnenja, dokler ne mine nekaj časa... Ne, da ne morem, težko mi je že razmišljati o tem. Če je vsaj petina obtožb nekdanjih kolegov resničnih, je svet cestnega kolesarjenja izgubil mit, ki ga je osmišljal več kot desetletje. Kaj to pomeni za cestno kolesarjenje, si ne znam predstavljati...

Prvič se je zgodilo, da smo šli v uredništvu v enem mesecu dvakrat na intervju v en kraj. Občina Idrija meri 294 kvadratnih kilometrov in se po površini med slovenskimi občinami uvršča na 8. mesto. Ima okoli 12.000 prebivalcev, približno polovico moških in polovico žensk. Občina Idrija ima evropskega prvaka do 23 let v cestnem kolesarstvu in gorsko kolesarsko, ki se je na olimpijskih igrah uvrstila med najboljših deset gorskih kolesark na svetu.

Uspeh Tanje Žakelj je nekaj neverjetnega za slovensko gorsko kolesarstvo, ki je vsaj v Sloveniji na amaterski ravni. Moških predstavnikov v svetovnem pokalu nimamo in kot kaže, jih še dolgo ne bomo imeli. Klubi samozadostno životarijo na domačih gričih, v svetu pa Slovenijo v tekmovalnem smislu predstavljata Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj.

Tako Tanja kot Jan sta garača. Brez zaledja korporacij. Nadarjena že v osnovni šoli sta do sem prišla zaradi lastne volje in trme. Naj imajo velike države svoje kolesarske sejme ničevosti, naj imajo korporacije svoje nepremagljive industrijske junake. Mi imamo v Idriji (in Sloveniji nasploh) industrijo kolesarskih talentov! In še vedno vero v pravo, nezlagano kolesarstvo. Hvala vama, Tanja in Jan.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ