Ineos do prestižne zmage in izjemni Del Toro

Ineos do prestižne zmage in izjemni Del Toro
28.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dirko po Romandiji je po izjemnem dirkanju v sobotni kraljevski etapi dobil Carlos Rodriguez. Na dirki po Asturiji nepremagljivi UAE in Isaac Del Toro.

Dirka po Romandiji se ni izognila tradiciji in tudi letos je kolesarje dodatno oviralo deževno in mrzlo vreme. Ključna je bila sobotna etapa, ki jo je dobil Richard Carapaz. Rumeno majico je branil Juan Ayuso, a je nekoliko popustil in to je znal izkoristiti Carlos Rodriguez, ki je prevzel vodstvo.

Zadnji dan je bila etapa s startom in ciljem v Vernierju sicer zelo kaotična - dobil jo je Dorian Godon - a Rodriguez je s kolegi iz Ineosa uspel ohraniti majico in sedem sekund naskoka pred Aleksandrom Vlasovim. Tretji je bil Florian Lipowitz. Oba sta člana Bore Hansgrohe. Sledili so Ilan Van Wilder, Juan Ayuso, Enric Mas, Richard Carapaz, Lenny Martinez, Tao Geoghegan Hart in Egan Bernal. Jan Tratnik je dirko končal na 32. mestu, Matevž Govekar pa na 90.

Končala se je tudi tridnevna dirka po Asturiji. Ključna je bila že prva etapa, ki jo je z več kot minuto prednosti pred najbližjim zasledovalcem dobil mladenič iz moštva UAE Isaac Del Toro. Prehitel je klubskega kolego Rafala Majko. Naslednji dan je zmaga Antonio Morgado, ki ravno tako nastopa za UAE.

Zadnjo etapo pa je dobil ravno tako kolesar UAE-ja Finn Fisher Black pred Del Torom. Slednji se je veselil končne zmage. 20-letnik šele prvo sezono nastopa med elito in takoj je zablestel z etapno zmago na dirki Tour Down Under. Zdaj pa se je veselil prve zmage v skupnem seštevku. Drugi je bil Rafal Majka, ki je tako potrdil odlično pripravljenost pred dirko po Italiji.

Končala se je tudi osemdnevna dirka po Turčiji. Zadnjo etapo v Carigradu so morali zaradi slabega vremena odpovedati. Končne zmage se je veselil 23-letni Frank Van den Broek pred Merhawijem Kudusom in Paulom Doublejem. Na dirki so nastopali tudi kolesarji Adrie Mobila. V skupnem seštevku je dirko na 73. mestu končal Tilen Finkšt, 78. je bil Aljaž Turk. Anže Skok je bil 94., Đorše Đurić je bil 122., Nicolas Gojković 126., Ramazan Yilmaz pa 130.

Na dirke, predvsem pa med zmagovalce se je spet vrnil Arnaud de Lie, ki ima za sabo slabšo pomlad, kot bi sicer pričakoval. 22-letni član moštva Lotto Dstny je v sprintu prišel do zmage na dirki Lotto Famenne Ardenne Classic. Drugi je bil Axel Zingle, tretji pa Maxim Van Gils.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ