INEOS potrdil sestavo ekipe za 2022, Thomas ostaja vsaj še dve leti

INEOS potrdil sestavo ekipe za 2022, Thomas ostaja vsaj še dve leti
23.12.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Ekipa Ineos Grenadiers je objavila sestavo ekipe za leto 2022, ki bo štela 31 kolesarjev. Glavna novica je podaljšanje pogodbe z Geraintom Thomasom še za dve sezoni, podaljšali pa so pogodbe tudi petim izkušenim pomočnikom.

Zgodba o podaljšanju pogodbe Gerainta Thomasa z Ineosom se je vlekla kar nekaj časa. Ineos si ga je sicer želel zadržati, a so se precej razhajali v pogledih na višino Valižanove pogodbe, njeno trajanje in tudi njegovo vlogo v ekipi. Imel naj bi nekaj resnih ponudb francoskih ekip, kjer bi še vedno lahko bil kapetan tudi za dirko po Franciji, a je na koncu z vodstvom Ineosa našel skupni jezik in se dogovoril, da pogodbo podaljša še za dve leti.

»Sezona 2021 se zame ni končala najbolje, pred padcem na Touru pa sem bil v najboljši formi svoje kariere. Še vedno sem zelo motiviran, da se dokažem na največjih dirkah sveta. Hkrati pa se želim resno preizkusiti tudi na Ardenskih klasikah, potem pa upam, da bom imel veliko vlogo tudi na dirki po Franciji. Zelo se veselim zadnjih let z ekipo, prepričan sem, da bo zabavno, kar je najbolj pomembno. Veliko vprašanj dobivam, kakšna bo moja vloga v ekipi. Seveda si želim zmagovati, a tudi biti del zmagovite ekipe kot pomočnik je zelo pomembno in potrudil se bom, da bom vse vloge opravljal najbolje, kakor znam,« je ob podpisu pogodbe povedal 35-letni Thomas, ki je del ekipe vse od njenega nastanka leta 2010, z novo pogodbo pa bo »sobivanje« z Ineosom podaljšal na 14 let.

Zadržali tudi britanskega državnega prvaka

Pri Ineosu so za novo sezono zadržali tudi ključne pomočnike Jonathana Castrovieja, Salvatoreja Puccia, Brandona Rivero, Bena Swifta in Camerona Wurfa. S Swiftom so vnovič dobili v ekipo tudi britanskega državnega prvaka, kar je za Ineos vedno pomembno, glavni cilj ekipe pa seveda ostaja zmaga na dirki po Franciji.

O kvaliteti spremljevalnega kadra ni nobenega dvoma, pomočniki Ineosa so še vedno vsaj konkurenčni vsem, verjetno pa kar najboljši na svetu. Večje vprašanje pa je, če bodo Egan Bernal, Richard Carapaz in Geraint Thomas lahko bolje konkurirali Primožu Rogliču in Tadeju Pogačarju, kot jim je to »uspevalo« v letošnji sezoni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ