Ineos s tremi kapetani, imena razkrila še Bora

Ineos s tremi kapetani, imena razkrila še Bora
28.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Večina ekip je do zdaj že objavila imena kolesarjev, ki bodo nastopali na dirki po Franciji. Zdaj sta tu tudi postavi Ineosa in Bore.

Ineos Grenadiers in Bora Hansgrohe. Prav lahko se zgodi, da se bodo kolesarji teh dveh moštev resno borili za najvišja mesta v skupnem seštevku. Seveda si želijo izzvati Tadeja Pogačarja. In predvsem pri Bori Hansgrohe so se zato odločili, da doma pustijo sprinterja Sama Bennetta.

Veliko stavijo na Aleksandra Vlasova. Po odličnem prvem delu sezone je moral Rus predčasno zapustiti dirko po Švici, a očtino ni resneje zbolel. Tam je dobil etapo in nosil majico vodilnega. Zdaj bo na startu dirke po Franciji. Ob sebi bo imel Lennarda Kamno, ki se je izkazal že na dirki po Italiji. Potem pa so tu še Patrick Konrad, Felix Grobschartner, Maximilian Schachmann ter močnejši kolesarji za ravninske odseke Nils Politt, Marco Haller in Danny Van Poppel.

Kaj pa Ineos Grenadiers? Ekipa je po večletni prevladi zdaj že dvakrat ostala brez zmage na Touru. Lani je čast rešil Richard Carapaz s končnim tretjim mestom. Letos v boj pošišljajo zelo rznovrstno ekipo. Nastop je moral odpovedati vedno izjemni pomočnik Michal Kwiatkowski. Glavni aduti v boju za skupni seštevek bodo kar trije. Zmagovalec dirke po Švici Geraint Thomas je Tour že dobil leta 2018 in bil naslednje leto drugi.

Potem je tu zmagovalec letošnje dirke po Baskiji Dani Martinez. Med najboljše se želi pomešati tudi Adam Yates. Potem pa je tu še vsestranski Thomas Pidcock. Omenimo še FIlippa Ganno, ki veliko stavi na uvodni kronometer. Svetovni prvak bi rad mavrično majico zamenjal za rumeno. Tu sta še zmagovalec dirke Pariz-Roubaix Dylan Van Baarle in Luke Rowe.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ