Ineos se je zanimal tudi za Tadeja Pogačarja

Ineos se je zanimal tudi za Tadeja Pogačarja
28.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Pri Ineosu očitno iščejo način, kako bi v svoje vrste pritegnili kakšnega izmed velikih zvezdnikov. Alex Carera je za GCN potrdil, da so se letos zanimali tudi za Tadeja Pogačarja.

Ineos Grenadiers. Vrsto let so povsem prevladovali na največjih etapnih dirkah, še posebej na dirki po Franciji. Zdaj še zdaleč niso več tako uspešni. Z letom 2020 se je vse spremenilo, potem ko je dvakrat zapored Tour dobil Tadej Pogačar.

V zadnjih dveh letih pa je zmagal Jonas Vingegaard. Pri Ineosu pa imajo še vedno očitno veliko denarja in se zanimajo za nekatere najboljše kolesarje na svetu. Seveda jih želijo pripeljati medse. Dolgo se je ugibalo in se praktično še, če jim bo uspelo privabiti Remca Evenepoela, ki ima veljavno pogodbo z moštvom Soudal Quick Step.

Veliko je govora o tem, da bi lahko v britansko moštvo prestopil tudi Primož Roglič, ki pa ima tudi še veljavno pogodbo z Jumbo Vismo. Zdaj pa je agent Tadeja Pogačarja za GCN potrdil, da so se pri moštvu Ineos Greandiers letos v obdobju med Tourom in Vuelto zanimali tudi za Tadeja Pogačarja, ki je že vse od prestopa med elito v moštvu UAE, kjer se očitno odlično počuti.

"Lahko potrdim, da so me iz Ineosa v zadnjih mesecih spraševali, če je na voljo ali ne. Povedal pa sem jim, da ima veljavno pogodbo. Seveda se zanimajo, a pogodbo ima veljavno vse do konca 2027. Če bi ga radi imeli prej, potem se morajo pogovoriti z UAE Team Emirates. Jasno je, da želi Ineos ostati ena izmed najboljših ekip na svetu. Če želiš biti tam, potem potrebuješ najboljše kolesarje. A, če želijo Tadeja, potem morajo najprej najti skupni jezik z UAE Team Emirates," je dejal prej omenjeni Carera.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ