Ineos zaupšča mož, ki je stal za največjimi uspehi

Ineos zaupšča mož, ki je stal za največjimi uspehi
21.10.2021 AVTOR: DZ

Tim Kerrison. Ime, ki je v kolesarskih krogih vsekakor zelo poznano. Govorimo o trenerju, ki je do največjih uspehov popeljal Chrisa Frooma in mnoge druge kolesarje moštva Sky oziroma zdaj Ineos.

Tim Kerrison je glavni trener pri moštvu Ineos. A bo to vlogo opravljal samo še do konca letošnjega leta, kar pomeni, da je bolj ali manj zaključil sodelovanje z ekipo, v kateri je bil kar 12 let. Kot glavni trener je tako do največjih uspehov pomagal Chrisu Froomu, Geraintu Thomasu in drugim …

"Po 12 letih z ekipo in neštetimi spomini je čas, da sprejmem nove izzive. Zelo sem hvaležen za priložnosti, ki mi jih je dal Dave Brailsford z ekipo. Pred 12 leti so me v kolesarstvo sprejeli kot outsiderja, a sem imel to čast, da sem lahko sodeloval z najboljšimi kolesarji in osebjem v kolesarstvu. Skupaj smo premagali neverjetno pot. Vse to zapuščam z lepimi spomini in z večnimi prijatelji. Ekipi želim še veliko uspehov, sam pa se veselim naslednjega izziva."

Tako se glasi uradna izjava za javnost Avstralca, ki je v kolesarstvo prišel iz plavanja. Novico, so potrdili tudi pri Ineosu: "Ta odločitev ni bila lahka, a obe strani se strinjata, da je zdaj pravi čas. Tako za Tima kot ekipo." Iz ekipe so še dodali, da ta odhod vsekakor predstavlja nekakšen zaključek nekega poglavja: "A vendar nam daje priložnost, da začnemo nekaj novega. Da gradimo na stvareh, ki so delovale in spremenimo oziroma prilagodimo nekatere druge. To nam bo omogočilo, da bomo pripeljali nove ljudi z drugačnim razmišljanjem."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ