Ineosov plan B: podaljšanje pogodbe z "domačimi" fanti

Ineosov plan B: podaljšanje pogodbe z "domačimi" fanti
31.10.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Ekipa Ineosa za sezono 2024 počasi vendarle dobiva končno podobo. Britansko moštvo je stavilo na odmevne okrepitve, zadovoljiti pa se bo moralo s preizkušenimi domačimi kolesarji. 

Prestopna strategija Ineosa je letos razburjala domišljijo kolesarskih analitikov. Odmevna imena so zapuščala ekipo, denimo Tao Geoghegan Hart, pravih okrepitev pa ni in ni bilo. Ko je odjeknila novica o morebitni združitvi QuickStepa in Jumbo Visme, se je zdelo, da Ineos nekaj ve o tem in le preži na vse kolesarje, ki bi morda lahko prišli na trg. Govorilo se je tudi o Remcu Evenepoelu, v pogovorih z ekipo je bil tudi Primož Roglič, a ni znano, kako resni so bili.

Na koncu so načrti britanskega moštva padli v vodo, združitve ni bilo, Remco ostaja pri QuickStepu, Roglič je novi kolesar Bore Hansgrohe. Zato vodstvu ekipe ni preostalo drugega, kot da podaljša pogodbe s kolesarji, ki so že doslej nosili njihov dres. Geraint Thomas bo vsaj še dve leti del Ineosa, Laurens De Plus je prav tako podaljšal sodelovanje za dve leti, 22-letni Carlos Rodriguez pa bo osrednja figura njihovih načrtov na tritedenskih dirkah. Še tri leta bo nosil dres britanske ekipe, letos se je izkazal s petim mestom na Touru, v prihodnje pa pri Ineosu računajo, da lahko stopi še kakšno stopničko višje.

Prestopno dogajanje zagotovo še ni končano, saj ima Ineos pod pogodbo le 22 kolesarjev, tri manj od zahtevanega minimuma za ekipo svetovne serije. Kar 10 od 22 kolesarjev je mlajših od 24 let, zdi se, da bodo v prihodnji sezoni znova vse stavili na razvoj mladih kolesarjev in še naprej čakali, če se na trgu pojavi kakšno uveljavljeno ime, za katerega bi bilo vredno odpreti (zelo debelo) denarnico.

Suša Ineosa na tritedenskih dirkah traja že vse od zmage Egana Bernala na Giru 2021, glede na moč tekmecev pa jo bodo tudi v prihodnji sezoni težko prekinili. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ