Innsbruck dobil organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018

Innsbruck dobil organizacijo svetovnega prvenstva leta 2018
01.02.2016 AVTOR: Matej Zalar
Svetovno prvenstvo bo v tirolski prestolnici potekalo čez tri leta. Prvenstvo v ciklokrosu leta 2018 bo v nizozemskem Valkenburgu, ki je cestno prvenstvo gostil leta 2012.
Pri Mednarodni kolesarski zvezi so potrdili govorice, ki so se prvič pojavile že oktobra: organizacijo cestnega svetovnega prvenstva čez dve leti so podelili Innsbrucku. Svetovno prvenstvo se v Avstrijo vrača tretjič, prvič po letu 2006, ko je Paolo Bettini v šprintu premagal Erika Zabela.

To je dobra novica tudi za vse slovenske navijače, saj je tirolska prestolnica oddaljena le dobre štiri ure vožnje z avtomobilom. Organizatorji so potrdili domneve, da bo šlo za prvenstvo, ki bo v prvi vrsti namenjeno hribolazcem, načrtujejo pa brutalno progo z več kot 4000 višinskimi metri razlike. Vsaj razgiban, če ne kar gorski naj bi bil tudi kronometer, a je trasa vožnje na čas še nekoliko bolj zavita v tančico skrivnosti.

"Prepričan sem, da bo Innsbruck pripravil selektivno in zelo zanimivo progo, ki bo všeč tudi kolesarjem. Hkrati pa bo proga ponujala izjemne razglede in vožnjo po čudoviti okolici, ki bo pritegnila kar nekaj gledalcev ob progo," pa je ob uradni razglasitvi odločitev komentiral Brian Cookson, predsednik UCI-ja.

Letošnje svetovno prvenstvo bo v Dohi, prestolnici Katarja, na sporedu pa bo v kasnejšem oktobrskem terminu, saj so konec septembra temperature na bližnjem vzhodu še vedno nevzdržne za kolesarje. Trasa bo povsem ravninska, na svoj račun bodo prišli šprinterji. Tudi naslednje leto, ko bo svetovno prvenstvo na Norveškem, bo proga verjetno nekoliko razgibana, a še vedno naklonjena šprinterjem, saj bosta največji domači orožji Edvald Boasson Hagen in Alexander Kristoff.

Leta 2018 bo tako v Avstriji spet prvenstvo, ki bo favoriziralo odlične hribolazce. Hkrati je UCI še objavila, da bo svetovno prvenstvo v ciklokrosu leta 2018 v nizozemskem Valkenburgu.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ