Innsbruck: Slovencev prvi dan ni bilo v ospredju

Innsbruck: Slovencev prvi dan ni bilo v ospredju
24.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Nova mladinska svetovna prvakinja v vožnji na čas je Rozemarijn Ammerlaan. Naslov med mlajšimi člani je ubranil Mikkel Bjerg. Slovenk in Slovencev ni bilo v ospredju.

Mladinke
Na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku so se danes predstavile tudi reprezentance. Po včerajšnjih ekipnih vožnjah na čas, je zdaj napočil čas za izbrane vrste. Najprej so se s progo spopadle mladinke. Start je gostil Hall Wattens, cilj pa je bil v Innsbrucku. Proga je bila dolga 20 kilometrov. Po sedmih kilometrih se je začel nekoliko bolj razgiban del. Dobili pa smo novo svetovno prvakinjo. Lansko zmagovalko Eleno Pirrone je na vrhu zamenjala Nizozemka Rozemarijn Ammerlaan. Progo je premagala v 27 minutah in dveh sekundah. Povprečna hitrost pa 44,39 km/h. Druga je bila Italijanka Camilla Alessio, ki je zaostala za sedem sekund. Tretje mesto je z 18 sekundami zaostanka osvojila Britanka Elynor Backstedt. Na startu sta bili tudi dve Slovenki. Vita Movrin je z zaostankom 2:09 zasedla 32. mesto. Nika Jančič je zaostala za 2:31 in je bila 39.

Mlajši člani
Popoldne pa so na svoj račun prišli mlajši člani. Ti so kronometer ravno tako začeli v Hall Wattensu, a so morali na poti do Innsbrucka premagati 28 kilometrov. Slovenija je lahko računala na dva predstavnika. Jaka Primožič je na koncu zasedel 41. mesto. Zaostal je za 2:33. Več se je pričakovalo od Izidorja Penka. Letos se je že izkazal tudi z drugim mestom na evropskem prvenstvu, tokrat pa ni bil njegov dan. Na konucu je zaostal za štiri minute in 33 sekund. Osvojil je 64. mesto. A med dirko je imel ogromno težav in na cilj prišel celo z običajnim kolesom.

“Na začetku sem težko našel ritem. Nato sem se ustalil in vse je šlo nekako v redu. Na vmesnem času sem imel šesti čas. Poskušal sem iztisniti vse, kar se je dalo do cilja. Vmes sem imel težave s kolesom. Skušal sem jih sam odpraviti,” je med drugim za Val 202 povedal Penko, ki je na spustu naredil še napako in se celo zaletel v avtomobil. “Ciljal sem visoko po evropskem prvenstvu in ostalih dobro odpeljanih kronometrih, vendar izgleda, da mi ni usojeno.” Naslov prvaka je ubranil Mikkel Bjerg. Lani je kot novinec v tej kategoriji že osvojil naslov, letos pa ga je nadvse prepričljivo ubranil. Progo je premagal v 32 minutah in 31 sekundah. Povprečna hitrost pa kar 51,297 km/h. Drugi Brent Van Moer je za njim zaostal za 33 sekund, tretji Mathias Norsgaard pa za 38.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ