Istrska Pomlad najprej potrjena, zdaj odpovedana

Istrska Pomlad najprej potrjena, zdaj odpovedana
11.03.2020 AVTOR: DZ

Istrska Pomlad. Jutri bi se morala začeti in organizator naj bi imel vsa zagotovila lokalnih oblasti. Vse se je popoldne spremenilo. Zaradi koronavirusa dirka odpade.

Za mnoge ekipe in kolesarje predstavlja Istrska Pomlad prvo etapno preizkušnjo v sezoni, tako da je na startu vedno ogromno ekip. Tudi letos bi jih bilo in zdelo se je, da bo organizatorjem uspelo izpeljati štiridnevno preizkušnjo. Zgodaj popoldne so tudi sporočili, da so s strani lokalnih oblasti ob 13.30 uri prejeli uradno potrditev, da lahko prireditev organizirajo.

Seveda pod določenimi pogoji. Med njimi je, da na startu in cilju gledalcev ne bi bilo. Obenem pa na startu ne bi izpeljali predstavitve ekip, na cilju pa ne podelitve za najboljše. Medtem so iz Adrie Mobila že sporočili, da se dirke prav zaradi koronavirusa ne bodo udeležili. Sledila je odpoved moštva MebloJogi Pro-concrete.

Dobro uro po uradnem dovoljenju pa preobrat. Lokalne oblasti so organizatorjem sporočile, da dirke zaradi razširjenosti koronavirusa ne smejo organizirati. Sicer pa govorimo o že tradicionalni štiridnevni dirki. Začela bi se s kilometer dolgim prologom v Umagu. V petek so načrtovali izpeljati razgibano etapo od Poreča do Labina.

Dolga bi bila 161 kilometrov.
Tretja etapa od Fažane do vrha Vižinade bi bila najtežja, zadnja od Pazina do Umaga pa namenjena sprinterjem. Lani je dirko dobil Felix Gall. Zadnji Slovenec na stopničkah v skupnem seštevku je bil Tadej Pogačar. Dirko je leta 2018 končal na tretjem mestu. Zadnji Slovenec, ki je dirko dobil pa je Matej Mugerli.

To je bilo leta 2017.
Prav Mugerli je eden izmed štirih kolesarjev, ki so dirko dobili dvakrat. Poleg njega je to uspelo še Borutu Božiču, Markusu Eibeggerju in Robertu Vrečerju. Božič in Mugerli sta bila poleg tega še po enkrat tretja. Največ etapnih zmag v zgodovini je na tej dirki slavil Boštjan Mervar, kar pet. Štiri sta jih dobila Eibegger in Vrečer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ