Istrska pomlad: Množični padec pred ciljem in slavje Nizozemca

Istrska pomlad: Množični padec pred ciljem in slavje Nizozemca
12.03.2016 AVTOR: D. Z.
Grd padec v zaključku dirke Istrska pomlad. Nizozemec zmagal in prevzel vodstvo. Jure Golčer 3. v etapi, Matej Mugerli blizu odra.

Pred startom med Slovenci najboljši Mugerli
Na 13 dirki Istrska pomlad je za kolesarji druga in obenem najtežja etapa. Po vsej verjetnosti pa tudi odločilna. Etapa se je začela v Vrsarju in po 157 kilometrih končala na Motovunu. Vodilni v skupnem seštevku je bil pred etapo tudi dvakratni zmagovalec te dirke Markus Eibegger, ki brani zmago iz lanskega leta.

Najbližji zasledovalec pa je bil Matej Mugerli. A stvari so se v drugi etapi povsem spremenile. Žal tudi zaradi padca. Edini nekoliko daljši pobeg v kraljevski etapi je uspel Domnu Novaku in Patricku Schellingu. A glavnina je imela vse pod nadzorom in ju je uspela ujeti v samem zaključku. Na hitrem spustu tik pred začetkom zaključnega vzpona pa je prišlo do množičnega padca.

Vodilni Eibegger padel in izgubil možnosti za končno zmago
Na tleh se je znašel večji del glavnine. Med temi so bili tudi prej omenjeni vodilni kolesar Eibegger in tudi Jan Tratnik, pa Radoslav Rogina … Sledil je zaključni vzpon. Najmočnejši pa je bil Nizozemec Martijn Tusveld, ki je po treh urah in 43 minutah dirkanja premagal Belgijca Olivierja Pardinija.

Najboljši Slovenec je bil tokrat Jure Golčer, ki je z zaostankom petih sekund zasedel tretje mesto. Med deseterico sta bila še dva Slovenca. Matej Mugerli je izgubil 14 sekund in je zasedel peto mesto. Andi Bajc na devetem mestu je zaostal za 22 sekund. Tusveld je dan pred koncem prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Mugerli ostaja v igri za oder
Ima pa kar 11 sekund nasoka pred Olivierjem Pardinijem in 16 pred Ivanom Garcio Cortino. Najboljši Slovenec ostaja Matej Mugerli, ki je trenutno četrti. Njegov zaostanek znaša 18 sekund. Za tretjim pa samo dve sekundi. Jure Golčer je peti in zaostaja za 24 sekund. Andi Bajc je napredoval na deveto mesto. Njegov zaostanek znaša 40 sekund. Omenimo še, da je Rok Korošec trenutno 19. Tretja in obenem zadnja etapa bo kolesarje popeljala od Pazina do Umaga. Dolga bo 146 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ