Istrska pomlad: Rajović 5., najboljši Slovenec Izidor Penko

Istrska pomlad: Rajović 5., najboljši Slovenec Izidor Penko
09.03.2018 AVTOR: D. Z.
Prolog na dirk Istrska pomlad je dobil Nizozemec Nils Eekhoff, najboljši Slovenec je bil Izidor Penko na 14. mestu. Kolesar Adrie Mobila Dušan Rajović je bil peti.

Začela se je tudi etapna dirka Istrska pomlad, na kateri nastopajo vsa slovenska članska moštva. Organizatorji so se tudi letos odločili, da vse skupaj začnejo s prologom ob morju v Umagu.

Prolog je bil dolg dva kilometra. Najhitrejši na tej preizkušnji je bil Nizozemec Nils Eekhoff, sicer član mladega moštva Sunweb. S povprečno hitrostjo 57,6 km/h je progo premagal v dveh minutah in petih sekundah. Drugi je bil Robert jon McCarthy, četrti pa Alexander Kamp, ki je zaostal za eno sekundo. Ravno toliko je zaostal tudi na koncu peti Dušan Rajović, sicer član moštva Adria Mobil. Najboljši Slovenec je bil tokrat Izidor Penko (Ljubljana Gusto Xaurum), ki je postavil 14. čas.

Zaostal je za tri sekunde. “Občutek sem imel, kot da nisem šel nikamor. Ampak, definitivno je to eden izmed boljši prologov, ki sem jih kdajkoli odpeljal, ” je povedal Penko in dodal: “Očbutki so ibili dokaj slabi, nisem pričakoval takega časa, ampak pravijo, da ponavadi ko imaš slab občutek, da imaš ponavadi dober čas. Zadovoljen, malo celo presenečen, a to je lepo izhodišče, čeprav se lahko vse zelo hitro spremeni. ” Tilen Finkšt je bil 23., Gašper Katrašnik 25., Žiga Ručigaj 27., Rok Korošec 33., Žiga Horvat 34., Jaka Primožič 36., Tadej Pogačar 37, Robert Jenko 41., Luka Pajek 48. in Matic Grošelj 49.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ