Istrska Pomlad: Tilen Finkšt najboljši Slovenec

Istrska Pomlad: Tilen Finkšt najboljši Slovenec
15.03.2019 AVTOR: DZ

Začela se je že 16. dirka druge kategorije Istrska Pomlad. Na prologu so blesteli mladi kolesarji podmladka Sunweba. Tilen Finkšt (Ljubljana Gusto Santic)

"Kratko pa sladko. Prolog je bil kar težek. Pihal je veter, ampak odpeljali smo ga dobro. Tudi v ekipi so fantje na dobrih mestih."
Tilen Finkšt, Ljubljana Gusto Santic



Že po tradiciji se sredi marca odvija krajša etapna dirka druge kategorije Istrska Pomlad. Tudi letos na tej dirki nastopajo kolesarji iz vseh slovenskih članskih moštev. Vse skupaj se je začelo z 2 kilometra dolgim posamičnim kronometrom v Umagu. Tehnično ni posebej zatheven, gre za ravninski prolog.

Kolesarji so zato bili povsem blizu, tako da so razlike zelo majhne. Prevladovali pa so kolesarji mlade ekipe Sunweba. Niklas Markl je premagal rojaka in klubskega kolego Mariusa Mayrhoferja. Tretji je bil Italijan Nocilas Dalla Valle, četrti pa že najboljši Slovenec Tole Finkšt.

"Kratko pa sladko. Prolog je bil kar težek. Pihal je veter, ampak odpeljali smo ga dobro. Tudi v ekipi so fantje na dobrih mestih. Za jutri pa bomo še videli. Etapa bo kar težka. Bomo videli, kaj bo," je dejal Finkšt. Prvih šest kolesarjev je končalo v času zmagovalca, s časom 2:07 in povprečno hitrostjo 56,693 km/h. Gašper Katrašnik je bil 11., Marko Kump 13. Oba sta zaostala za sekundo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ