Italijan praznih rok: Pomembna je samo ciljna črta

Italijan praznih rok: Pomembna je samo ciljna črta
30.03.2021 AVTOR: DZ

Filippo Fiorelli je bil na dobri poti proti zmagi na dirki za VN Adria Mobil. Na koncu pa ga je prehitel Nizozemec Marijn Van den Berg. Italijan ni skrival razočaranja.

Dirka za VN Adria Mobil je bila vsekakor nadvse zanimiva in pestra. Izkazala se je tudi za dovolj zahtevno, da na koncu nismo videli sprinta glavnine, ampak sprint nekoliko večje skupine kolesarjev, v kateri sta prevladovali dve moštvi. Prokontinetanlna ekipa Bardiani CSF in mlada ekipa Groupama FDJ.

Ostalim so ostale drobtinice. Francozi in Italijani so se borili za prevlado. Na koncu se je zdelo, da bodo Bardianijevi kolesarji unovčili izkušnje. Naredili so vse, da bi v sprint manjše skupine pripeljali Filippa Fiorellija.  "Vedeli smo, da moramo dirko narediti težko in da moramo pospeševati na zadnjem vzponu, tako da bi sprinterji popustili," je v cilju pojasnil Fiorelli. To je Italijanom tudi uspelo, potem pa:

"V zadnjih kilometrih smo se z ekipo nekoliko izgubili, saj smo predtem narekovali hiter ritem, da nas sprinterji, ki so zaostali ne bi več ujeli. V sprintu pa je imel kolesar Groupame FDJ močnejše noge. Poskušal sem in vztrajal vse do konca. A na koncu je pomembna samo ciljna črta. V zadnjih 20 metrih me je prehitel. Bil je boljši." Fiorelli ni skrival razočaranja. Drugo mesto je sicer dober rezultat, a želel je stopiti na najvišjo stopničko in nadaljevati zmagovalni niz ekipe.

Po zaslugi Mirca Maestrija se je ta ekipa namreč pred dobrim tednom dni veselila tudi zmage v Izoli, na dirki za VN Slovenske Istre. Fiorelli je v zaključku celo spremenil smer, tako da bi mu prav lahko grozil tudi odvzem drugega mesta. "Seveda ne morem biti zadovoljen. Imeli smo super ekipo. Žal mi je, da tega nisem znal izkoristiti in tudi kolegov nagraditi z lepo zmago," je dejal 26-letni Italijan. Obenem pa je priznal, da je bil Nizozemec v razvojni ekipi močnejši.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ