Italijana nepremagljiva na Norveškem in Češkem

Italijana nepremagljiva na Norveškem in Češkem
15.08.2016 AVTOR: D. Z.
Rogain 5. in Jan Tratnik 10. v zadnji etapi na Češkem. Diego Ulissi dobil dirko. Gianni Moscon najboljši na Noršvekem. Prva zmaga letos Johnu Degenkolbu.

Češka
Končala se je dirka prve kategorije po Češki, na kateri nastopa tudi Adria Mobil. Zadnjo, 157 km dolgo etapo od Olomouca do Dolanyja je dobil Baptiste Planckaert, ki je ugnal Wouterja Wipperta in Ivana Garcijo Cortino.

Odlično se je odrezal Radoslav Rogina, ki je etapo končal na petem mestu. Najboljši Slovenec pa je bil Jan Tratnik (Amplatz BMC) na desetem mestu. V tej skupini je dirko končal tudi Jure Golčer. Končne zmage se je veselil Diego Ulissi. Sebastien Langeveld je bil drugi, tretji pa Davide Rebellin. Radoslav Rogina je bil 16., Jure Golčer pa 17.

Norveška
Na Norveškem je potekala že četrta dirka Arctic Race of Norway. Sicer gre za dirko ekstra kategorije. Kolesarji pa so morali premagati štiri etape. Zadnja se je končala s sprintom glavnine. Po 193 kilometrih dirkanja do Boda pa se je zmage veselil John Degenkolb, ki je premagal domačina Alexandra Kristoffa in Arnauda Demarja.

Za Degenkolba je to sploh prva zmaga v tej sezoni, saj je moral prvi del sezone zaradi poškodbe izpustiti. Dirko je dobil mladi Italijan v dresu Skya Gianni Moscon, ki je za 15 sekund ugnal Stefa Clementa in za 30 Oscarja Gatta. John Degenkolb je bil najboljši po točkah, Tom van Asbroeck na gorskih ciljih, Moscon pa je oblekel tudi majico za najboljšega med mladimi kolesarji. Sky je po napetem obračunu z ekipo IAM dobil boj za najboljšo ekipo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ