Italijani premočni v Kočevju

Italijani premočni v Kočevju
19.06.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Sloveniji je 2. etapo dobil Italijan Piero Paolo de Negri. Italijani so zasedli kar prvih šest mest.

Na dirki po Sloveniji je za kolesarji 2. Etapa od Škofje Loke do Kočevja. Etapa je bila dolga 182 kilometrov in že vnaprej je bilo jasno, da sprinterji nimajo večjih možnosti za uspeh. Kolesarji so se morali namreč povzpeti na tri kategorizirane vzpone. Najprej na vzpon Golo, ki so ga organizatorji kategorizirali za vzpon druge kategorije. Govorimo o sedem km dolgem klancu s povprečnim naklonom 7,9 %. Vrh 767 metrov visokega klanca je bil po 37 prevoženih kilometrih.

Sledil je vzpon tretje kategorije na Sv. Gregor. Po 143 kilometrih dirkanja pa so kolesarji prišli na vrh vzpona Strma Reber. Gre za 996 metrov visoki klanec prve kategorije. Dolg je dobrih osem kilometrov, povprečni naklon pa znaša kar 8,2 %, medtem ko je nastrmejši odsek kar 17 %. Sledil je še spust v Kočevje in trije krogi po ulicah tega mesta. Z dolgim pobegom se je izkazal tudi Klemen Štimulak iz Adrie Mobila.

A ubežna skupinica ni imela večji možnosti za uspeh, saj je njihova največja prednost znašala manj kot štiri minute. Na Strmo Reber je prvi prišel Mauro Finetto, medtem ko je v glavnini prišlo do večje selekcije. Najboljši na vzponih vseeno niso pokazali prave moči, a ritem je bil dovolj hiter, da so odpadli tistih najboljši sprinterji. Še pred prihodom v Kočevje je skupina ujela Finetta in tako je postalo jasno, da bodo za zmago obračunali člani te skupine dobrih 50 kolesarjev.

Videli smo dolg sprint, ki ga je v zadnjih metrih dobil Pier Paolo de Negri, sicer član moštva Nippo Vini Fantini. Drugi je bil Antonio Parrinello, tretji pa Simone Ponzi. Slovencev ni bilo med prvo 20-erico. Izmed Slovencev je na oder stopil samo Marko Pavlič, ki je obdržal belo majico vodilnega v skupnem seštevku.

 

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ