Italijani v Slovenijo z izjemnimi imeni, Rusi z izkušenim Paolinijem

Italijani v Slovenijo z izjemnimi imeni, Rusi z izkušenim Paolinijem
17.06.2014 AVTOR: D. Z.
Ekipi Bardiani CSF in Neri Sottoli sta razkrili imena kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Sloveniji. Omenimo Ponzija, Battaglina in Pirazzija. Katjuša s Paolinijem.

Ekipa Bardiani CSF bo na dirko po Sloveniji pripeljala zelo dobre kolesarje. Med drugimi tudi dva kolesarja, ki sta na letošnji dirki po Italiji zablestela z etapnimi zmagami. Najprej omenimo Stefana Pirazzija.

Tu je še Enrico Battaglin, ki je dobil tisto etapo, v kateri se je s četrtim mestom izkazal tudi Jan Polanc. Omenimo še Angela Paganija, ki je lansko dirko po Sloveniji končal na petem mestu. Tu so vsi kolesarji te ekipe, ki bodo nastopili na dirki po Sloveniji: Enrico Barbin, Enrico Battaglin, Manuel Bongiorno, Sonny Colbrelli, Andrea Manfredi, Angelo Pagani, Stefano Pirazzi in Edoardo Zardini.

Še ena izmed priznanih italijanskih ekip, ki so nastopale na znamenitem Giru bo v Slovenijo pripotovala z močno zasedbo. Govorimo o moštvu Neri Sottoli, ki ga bodo pri nas zastopali Matteo Rabottini, Mauro Finetto, že zmagovalec ene izmed etap na diri po Sloveniji Simone Ponzi, Giorgio Cecchinel, Francesco Failli, Andrea Fedi, Luigi Miletta in Fabio Taborre.

"To bo pomemben test pred dirko za državno prvenstvo," so sporočili iz moštva Neri Sottoli ALE. "To bodo štirje pomembni dnevi dirkanja. Tu bomo lahko preizkusili noge pred državnim prvenstvom, ki je že pred vrati. Tako kot vedno, bomo poskušali krojiti dirko od začetka do konca. Prepričan sem, da bomo to lahko storili," je dejal glavni mož moštva Luca Scinto.

Tudi ruska Katjuša je objavila seznam kolesarjev, ki bodo štiri dni dirkali po slovenskih cestah. Katjuša je ena izmed štirih ekip z licenco World Tour, ki bodo v teh dneh nastopale na dirki po Sloveniji. Prvo ime bo vsekakor Luca Paolini. 37-letni Italijan ima letos za sabo zares naporno sezono. Začel jo je januarja v San Luisu, pred dnevi pa je končal tudi dirko po Italiji. Družbo mu bodo delali Rusi. To so Anton Vorobjev, Maksim Belkov, Mihail Ignatijev, Aleksander Ribakov, Pavel Brutt, Vjačeslav Kuznecov in Pavel Kočekov.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ