Italijani zahtevajo, da se kolesarju odvzame naslov prvaka iz Ljubljane

Italijani zahtevajo, da se kolesarju odvzame naslov prvaka iz Ljubljane
13.09.2014 AVTOR: D. Z.
Italijanska kolesarska zveza se je odzvala na pritožbe, potem ko je Giuseppe Di Salvo v Ljubljani postal svetovni prvak med amaterji. Na dirki naj sploh ne bi smel nastopiti.

Tudi med amaterskimi kolesarji je doping očitno zelo razširjen. Iz Italije so v zadnjem času prišle številne novice o tem, da so številni amaterski kolesarji padli na dopinških kontrolah.

A ta primer je nekoliko poseben. Nenazadnje ga lahko povezujemo tudi s Slovenijo. Giuseppe Di Salvo je prav na amaterskem svetovnem prvenstvu v Ljubljani postal svetovni prvak. A na tej preizkušnji, po podatkih Italijanske kolesarske zveze sploh ne bi smel nastopiti, saj mu zaradi preteklih grehov nočejo izdati licence oziroma mu iz etičnih razlogov v Italiji ne dovolijo nastopati.

Italijan je prek Ucija ravno tako pridobil licenco in na koncu prejel celo mavrično majico. A zanj se očitno vse le ne bo razpletlo po željah. Italijanska kolesarska zveza se je na vse skupaj odzvala in pozvala Mednarodno kolesarsko zvezo, naj ukrepa. Sicer pa je imel Di Salvo že med profesionalno kariero težave prav zaradi dopinga in zato, ker je padel na dopinški kontroli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ