Italijanski mediji: Riis s Schleckoma, Bruyneel s Contadorjem

Italijanski mediji: Riis s Schleckoma, Bruyneel s Contadorjem
06.06.2012 AVTOR: D. Z.
Italijanski mediji so se v zadnjih dneh razpisali tudi o morebitnih menjavah za sezono 2013. Predvsem pa so pisali o velikih spremembah med najbolje plačanimi kolesarji.
Govorimo o bratih Andyju in Franku Schlecku ter o Albertu Contadorju. Treh kolesarjih, ki so v zadnih letih zaznamovali kolesarstvo na največjih etapnih dirkah. Tuttobiciweb.it piše, da naj bi za sezono 2013 prišlo do velike zamenjave med moštvoma Saxo Bank in RadioShack Nissan. Bjarne Riis naj bi v svoje moštvo spet pripeljal brata Schleck, medtem ko naj bi k Johanu Bruyneelu odšel Alberto Contador.

Nobena ekipa tega poročanja ni komentirala, je pa jasno, da do uradnih prestopov ne sme priti vse do 1. avgusta. Še takrat se začne uradni prestopni rok. Na spletni strani tuttobiciweb.it so še zapisali, da gre tukaj predvsem za obojestransko pridobitev. Riisu bi brata Schleck prinesla zanj še kako pomembni točke za ohranitev licence Pro Tour, ki mu letos polzi iz rok, saj mu jih tudi Alberto Contador kot povratnik po prestani kazni ne bo mogel prinašati.

RadioShack Nissan pa težav s točkami nima, tudi denarja ima zaenkrat na pretek. Manjka pa jim zmaga na eni izmed tritedenskih dirk, predvsem na dirki po Franciji. Ta bi očitno bila bolj dosegljiva, če bi Bruyneel v svojih vrstah imel Alberta Contadorja, čeprav se s Špancem, ko sta bila oba pri Astani ni najbolje razumel. Takrat je med njiju stopil Lance Armstrong. Tudi Riis in brata Schleck se niso razšli ravno prijateljsko, a če bi prišlo do skupnega interesa, bi prav vsi po vsej verjetnosti bili pripravljeni pozabiti na preteklost.

Nenazadnje je še vedno vprašanje, za koga bo podpisal Alberto Contador, ki se bo v kolesarsko karavano lahko vrnil šele v začetku avgusta. Ne smemo pa zanemariti pomembnega dejstva. Contador ima osebno pogodbo s proizvajalcem koles Specialized. ta kolesa uporablja tudi Saxo Bank, medtem ko kolesarji moštva RadioShack vozijo kolesa Specializedovega konkurenta Trek.

vir: tuttobiciweb.it
foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ