Italijanski reprezentanci ukradli zlata kolesa, vsako vredno 30 000 evrov

Italijanski reprezentanci ukradli zlata kolesa, vsako vredno 30 000 evrov
25.10.2021 AVTOR: N. Gr., foto: FCI

Na svetovnem prvenstvu v dirkališčnem kolesarstvu so se Italijani vnovič izkazali, osvojili so 10 odličij, med drugim tudi ekipni naslov svetovnega prvaka. Njihova zlata ekipa iz OI je blestela, nato pa so jim ukradili unikatna kolesa.

Olimpijska ekipa Filippo Ganna, Simone Consonni, Jonathan Milan in Francesco Lamon je osvojila prestižne zlate kolajne v ekipni vožnji na OI v Tokiu, zato jim je Pinarello izdelal posebna zlata kolesa, ki je bilo vsako vredno 30 000 evrov. Italijanom so skupaj ukradli 20 koles in naredili za več sto tisoč evrov materialne škode.

Italijani so pričakovali, da bi njihova kolesa lahko bila na udaru, zato so spali v hotelu z varovanim parkiriščem v Lillu. Kolesa so bila pospravljena v kombiju, ki je bil kot vedno na nekaj centimetrov zaparkiran z avtomobilom, da bi preprečili takšen scenarij. »Očitno so bili tatovi izjemno dobro organizirani in so vse načrtovali vnaprej, tudi zato, ker smo se bali česa podobnega, smo izbrali varovano parkirišče. Očitno ne dovolj varovano …,« je bil besen vodja italijanske ekipe Roberto Amadio.

Večina ukradenih koles je imela posebej narejena, 3D natisnjena krmila, ki so prilagojena vsakemu kolesarju posebej in jih bo na črnem trgu težko prodati. Enako kot zlata Pinarellova kolesa, v obtoku so le štiri, tako da bo hitro jasno, od kod izvirajo …

Pinarello tudi na družbenih omrežjih poziva vse, ki bi karkoli vedeli o izginulih kolesih, da stopijo v kontakt z njimi. Zagotovo ne najboljši konec sicer izvrstnega prvenstva za italijanske »pistaše«.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ