Italijansko slavje, Jan Tratnik z zlomljeno balanco

Italijansko slavje, Jan Tratnik z zlomljeno balanco
25.09.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Filippo Ganna je upravičil vlogo enega izmed favoritov. Veliko je stavil na kronometer na SP in uspelo mu je zmagati. Jan Tratnik se je po polovici dirke znašel v težavah.

Nenavadno, a tako je letos. Po vsega dveh vožnja na čas smo že na polovici svetovnega prvenstva, ki letos poteka v italijanski Imoli. Po včerajšnjem kronometru članic so zdaj na vrsto prišli člani.

Proga je bila dolga vsega 31,7 km, kar je vsekakor nenavadno malo za svetovno prvenstvo. Še posebej zato, ker tudi trasa ni bila posebej hribovita. Kolesarji so morali premagati dobrih 150 metrov nadmorske višine. Na startu so bili praktično sami specialisti za take preizkušnje.

Med njimi tudi slovenski predstavnik Jan Tratnik. Sicer kolesar moštva Bahrain McLaren je bil dobro na poti, potem pa se mu je odlomil nosilec za roko pri kronometrskem podaljšku balance. Do cilja je tako bolj kot s časom bil boj z ravnotežjem in s tem, da ni padel.

Progo je premagal s povprečno hitrostjo 49,661 km/h, kar je bilo dovolj za končno 24. mesto. Njegov zaostanek za kasnejšim zmagovalcem pa je znašal 2:24. V boj za zmago so se spustili zares največji mojstri za to disciplino. Progo je zagotovo zelo dobro preučil Filippo Ganna.

Član Ineosa je sicer znan tudi z dirkanja na velodromu in danes je znal izkoristiti hitrost, ki jo zna razviti tudi po zaslugi velodroma. Italijan je za navdušenje domačih gledalcev poskrbel s povprečno hitrostjo 52,981 km/h. Čas pa 35:54. Bil je prepričljivo boljši od konkurence.

Wout Van Aert se mu je še najbolj približal, na koncu pa zaostal za 26 sekund. Stefan Kung se je prebil na tretje mesto. Zaostal je za 29 sekund. V zaključku se je zdelo, da bo do medalje uspelo priti tudi Geraint Thomasu, ki se potem, ko je ostal brez nastopa na dirki po Franciji očitno zelo resno pripravlja na italijanski Giro.

Britanec je bil četrti. Zaostal je za 37 sekund. Zmagovalec iz zadnjih dveh let Rohan Dennis je bil peti. Sledili so Kasper Asgreen, Remi Cavagna, Victor Campenaerts, Alex Dowsett, Tom Dumoulin, Nelson Oliveira, Patrick Bevin …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ