Italijansko sodišče oprostilo Davideja Rebellina

Italijansko sodišče oprostilo Davideja Rebellina
01.05.2015 AVTOR: D. Z.
Davide Rebellin v teh dneh blesti na dirki po Turčiji in zdaj je dosegel še eno osebno zadovoljstvo. Italijansko sodišče ga je po dolgih letih spoznalo za nedolžnega v dveh primerih.

Davide Rebellin je leta 2008 po osvojeni medalji na cestni dirki na olimpijskih igrah je padel na dopinški kontroli. Športno razsodišče mu je medaljo vzelo, Rebellin pa se je moral sprijazniti s tem, da se je njegovo življenje povsem spremenilo. A primer je imel odprt tudi na italijanskem sodišču v Padovi. Tam so mu presojali o njegovem dopinškem primeru in tudi o utaji davkov, saj so mu očitali, da ni živel v Monaku, kot je to vedno prikazoval. Očitno pa je za Rebellinom zares izjemen teden.

Ne samo na dirkah, bitko je dobil tudi na sodišču. Spoznali so ga za nedolžnega v obeh primerih.  »Končno sem zadovoljen. Ne morejo mi vrniti let, lahko pa rečem, da se je končno pokazala pravica, « je v ekskluzivnem pogovoru za Bicikel.com dejal Rebellin. Rebellinov odvetnik Antonino de Silvestri pa: »Dokazali smo, da Rebellin zares živi v Monacu, kjer je lastnik številnih nepremičnin. V obtožnici so mu očitali, da je prebivalec Galliera, vendar pa tam živi njegova žena. Dokazali smo, da več kot pol leta živi v tujini. «

Potem pa je tu še obtožnica glede dopinga. Italijanski olimpijski komite je zahteval, da Rebellin plača kazen v višini pol milijona evrov. Tudi tu so ga na sodišču spoznali za nedolžnega. Odvetnik je uspel dokazati, da obstaja utemeljeni sum, da bi lahko prišlo do kontaminacije odvzetih vzorcev. Seveda pa ta odločitev ne bo vplivala na odločitev Razsodišča, tako da Rebellin ostaja brez osvojene medalje na olimpijskih igrah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ