Ivone Kraft in Peter Vesel zmagovalca Absa Cape Epic 2015

Ivone Kraft in Peter Vesel zmagovalca Absa Cape Epic 2015
23.03.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Ekipa Etis je zmagovalka etapne gorsko kolesarske dirke Absa cape Epic 2015 med mešanimi dvojicami.

Z drugim mestom v zadnji etapi sta za skoraj 40 minut ugnala prvo zasledovalno ekipo Asrin Cycling. Tretja je bila ekipa Open - Kappius Components je zaostala že za več kot eno uro. S premišljeno vožnjo in stopnjevanjem tempa v prvih etapah sta Ivonne in Peter dokazala, da vesta tudi, kako in kdaj taktično odpeljati. Ko pa sta okusila še slast etapne zmage, je nista več spustila iz rok.

Absolutni končni zmagovalec seveda prihaja iz najmočnejše konkurence moških dvojic. To je ekipa Investec-Songo-Specialized, za katero sta vozila Christoph Sauser in Jaroslav Kulhavy. Na dobrih deset minut sta se jima približala najbližja zasledovalca Alban Lakata in Kristian Hynek (Topeak Ergon), tretja pa sta bila Karl Platt in Urs Huber (Bulls).

Svoj prvi Absa Cape Epic pa je končal tudi Petar Karadža, ki je z angleškim sotekmovalcem Jonathanom Wallacem, ki je letos končal že svoj sedmi Epic, zasedel končno 29. mesto v kategoriji.

Damska dvojica Ariane Kleinhans in Annika Langvad (RECM Specialized) je vse do konca obvladovala dirko, a prave konkurence dejasko dami sploh nista imeli. Pred prvimi zasledovalkami sta imeli na koncu uro in 18 minut prednosti, kljub kazni, ki sta si jo prislužili zaradi zgrešene smeri v eni od etap.

Vsem, ki so končali eno od najtežjih etapnih gorsko kolesarskih dirk na svetu, čestitamo!
Še posebej pa Ivonne in Petru za zmago! Bravo!

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ