Iz Jumba Visme o Rogličevem kolenu

Iz Jumba Visme o Rogličevem kolenu
03.05.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Še vedno smo v fazi rehabilitacije. Zdravniki in naš glavni trener Mathieu Heijboer dnevno opazujejo Primoževo koleno," je za Het Laatste Nieuws dejal Merijn Zeeman.

Primož Roglič je, potem ko je dirko po Baskiji končal na osmem mestu, moral izpustiti obe enodnevni klasiki v Belgiji. Zaradi bolečin v kolenu oziroma vezi se je tako moral odpovedati Valonski puščici in Liege-Bastogne-Liege.

Glede na njegove objave na družabnih omrežjih, pa tudi glede na podatke iz ekipe Jumbo Visma pa Roglič zdaj že trenira. Kako resno pa že lahko stopi na pedale? "Njegovi treningi so v tem trenutku še vedno nekoliko zadržani. Šele naslednji teden bomo zares obremenili njegovo koleno," je za Het Laatste Nieuws še dejal Merijn Zeeman.

Roglič se bo naslednji teden tudi podal na višinske priprave. Tudi tokrat v Sierro Nevado, kjer bo z ekipo, ki je predvidena za nastop na dirki po Franciji preživel večji del maja. Za Rogliča je tudi letos glavni cilj sezone dirka po Franciji. Tja naj bi odšel z izjemno ekipo. Sestavljali naj bi jo vsaj še Wout Van Aert, Jonas Vingegaard, Rohan Dennis, Steven Kruijswijk in Sepp Kuss.

Dve prosti mesti sta tako še na vljo. Kandidati so vsaj še Tiesj Benoot, Christophe Laporte in Nathan Van Hooydonck. "Če bo v ekipi Benoot, to ne bo nobeno presenečenje. Tudi on v ponedeljek odhaja z nami v Sierro Nevado. Priprave na Tour želimo začeti v širši postavi, tako da smo pripravljeni na to, če kakšen kolesar v naslednjih dneh zboli. Takega nočemo nadomestiti z nekom, ki ni dovolj dobro pripravljen," je še dodal Zeeman.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ