Iz Jumba Visme: "Največji izziv je najti način, kako premagati Tadeja Pogačarja"

Iz Jumba Visme: "Največji izziv je najti način, kako premagati Tadeja Pogačarja"
02.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti
V pogovoru za cyclingnews.com je športni direktor Merijn Zeeman izpostavil, da se bo Jumbo Visma tudi naslednje leto na Tour podala z obema adutoma - Primožem Rogličem in Jonasom Vingegaardom.

Jumbo Visma. Lani so na dirki po Franciji s Primožem Rogličem dolgo nosili in branili rumeno majico. Dobili so tri etape, a na koncu se je končne zmage veselil Tadej Pogačar. Roglič je bil drugi. Letos je Roglič padel, dirko je spet dobil Tadej Pogačar.

Kolesarji nizozemske ekipe pa so se po številnih padcih - Roglič je moral odstopiti - pobrali. Wout van Aert je dobil tri etape, eno pa Sepp Kuss. Dirko je na drugem mestu končal Jonas Vingegaard. Kaj vse se je dogajalo, bomo kmalu lahko videli tudi v filmu, ki so ga napovedali. Očitno pa športni direktor Merijn Zeeman že razmišlja o naslednji dirki po Franciji in tudi o vlogi Jonasa VIngegaarda, saj se bo dirka začela na Danskem:

"Prezgodaj je še, da bi že zdaj vedeli, kakšen program bo imel Jonas naslednje leto. Naj bo jasno, mi smo verjeli vanj in zato smo z njim podaljšali pogodbo. Zato smo mu sestavili pravi program, da se lahko razvije kot kapetan. Bil je kapetan na dirki Coppi e Bartali, potem pa je bil ob kapetanu Primožu Rogliču na dirki po Baskiji. Zdaj nadaljuje z razvojem. Za nas je zdaj pomemben mož za skupni seštevek."

Seveda je tudi letošnja sezona še dolga, a dejstvo je, da se ekipa pripravlja na prihodnost. Odšel naj bi George Bennett, prišel pa Rohan Dennis, ki bo tako še dodatno okrepil že tako zelo močno ekipo v vožnji na čas.

"Po sezoni bomo naredili oceno, potem pa bomo skupaj s kolesarji naredili načrt. Jasno je, da bo Jonas v prihodnjih letih eden od naših adutov v boju za skupni seštevek. Vsi vemo, da se Tour začne na Danskem, tako da bo vsekakor želel biti na startu. Najti moramo način, kako premagati Pogačarja in to je največji izziv v prihodnjih letih," je dejal Zeeman. Vseeno pa je izpostavil, da Roglič ostaja glavni adut: "Primož je naš vodja. Na olimpijskih igrah smo videli, kaj lahko naredi. Stoodstotno prepričan sem, da je njegov cilj osvojiti rumeno majico. Ni dvoma, da se bo želel v naslednjih letih boriti zanjo."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ