Iz Jumbo Visme: "Roglič je naš kralj"

Iz Jumbo Visme: "Roglič je naš kralj"
17.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na ugibanja, da bi lahko Primož Roglič še pred iztekom pogodbe veljavne pogodbe zapustil Jumbo Vismo se je odzval tudi glavni mož Richard Plugge.

"Ni bilo nikakršnega stika z drugimi. Roglič je naš kralj, kar sem vam povedal že v preteklosti. In to velja še danes," je za GCN dejal Richard Plugge. Plugge je glavni mož moštva Jumbo Visma. Pod njegovim vodstvom je v ekipo prišel tudi Primož Roglič: "To so zahtevni pogovori, vendar pa, če so ekipe zainteresirane in se bodo pojavile resne govorice, potem bo potrkal na moja vrata. A zaenkrat se to še ni zgodilo. Roglič je naš kralj in kralja težko izpustiš iz rok."

Plugge je še izpostavil dejstvo, da je v letos Roglič slavil 15 zmag. Vse do dirke po Španiji pa je bil neporažen: "Zakaj bi sploh razmišljal o njegovem odhodu? Če vse skupaj postavimo v nogometni kontekst. On je tisti, ki poleg Jonasa dosega največ zadetkov. Če nas zapusti, potem bomo njegove zadetke pogrešali, morali pa bi najti nekoga, ki bi bil pripravljen dosegati tako število zadetkov. Teh pa ni veliko."



Roglič ima z ekipo še vedno veljavno pogodbo vse do konca sezone 2025. Prav zato se zdi verjetnost, da bo ekipo predčasno zapustil majhna. Je pa dejstvo, da se Primož Roglič želi vrniti na dirko po Franciji, ki pa jo je v zadnjih dveh letih dobil Jonas Vingegaard. O tem, kako se bodo tega lotili, Plugge za GCN ni želel pojasnjevati. Je pa dejal, da so že vajeni dela z velikimi zvezdniki:

"To je že bil naš izziv, saj imamo v ekipi številne zvezdnike, kot sta Wout Van Aert in Olav Kooij, ki slavita na več kot desetih dirkah v letu. Tega smo vajeni in z zvezdniki moraš znati delati. To nam uspeva že nekaj let in prav nič težje delo nas ne čaka letošnjo zimo. Tega ne jemljemo kot veliko stvar, saj fante vprašamo, kaj želijo, potem pa najdemo najboljši možni načrt za vse," je še dodal Plugge.





Je pa tudi za RTV Slovenija nekaj besed še namenil Rogliču: "Govoric ne poznam. Primoža imam rad. V ekipi je že zelo dolgo. Z Dylanom Groenewegnom sta v ekipo vnesla zmagovalno miselnost. Zato je za nas zelo pomemben. Kot sem rekel. Je pravi vodja in je močna oseba. Zato je z nami in zato upamo, da bo z nami ostal še zelo dolgo."

Sicer pa se je v zadnjem času Rogliča povezovalo z ekipami, kot so Lidl-Trek, Ineos Grenadiers in nazadnje še z Movistarjem. A vse brez konkretnih dokazov. Za RTV Slovenija se je na govorice odzval tudi Roglič, ki je odgovoril v svojem slogu: "Te govorice. Očitno delam dobre in prave stvari, ker v trenutku, ko se ne, je nekako večji problem. Zato dajmo najprej končati Vuelto in te dirke, ki so pred nami. Potem pa gledamo novim izzivom naproti in dirkam, ki prihajajo."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ