Se za Rogliča zanima tudi Movistar?

Se za Rogliča zanima tudi Movistar?
15.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Po vsem, kar se v zadnjih dneh dogaja na dirki po Španiji so se mnogi pričeli spraševati, če bo Primož Roglič zapustil ekipo Jumbo Visma še pred iztekom pogodbe.

Primož Roglič je z Jumbo Vismo podpisal pogodbo, ki obe strani veže do konca leta 2025. Torej, ob tem podatku, je bolj ali manj jasno, da bi Roglič težko zapustil trenutno brez dvoma najuspešnejšo ekipo. A že v prvem delu sezone so se pričela ugibanja, da bi do tega vendarle lahko prišlo.

Povezovali so ga že z moštvoma Ineos Grenadiers in Lidl-Trek, ki je z novim sponzorjem dobilo veliko finančno podporo. Njegov agent Mattia Galli je avgusta zavrnil morebiten prestop. Navedel je dva razloga, in sicer da je Roglič v Jumbo Vismi zadovoljen, in da ima še veljavno pogodbo. Zdaj pa so na španski televiziji med dirko po Španiji sporočili, da se za Rogliča zanima tudi Movistar. Slednjemu letos ne gre najbolje.

Enric Mas je padel na dirki po Franciji in tudi tukaj je trenutno na šestem mestu. Največ točk v je letošnji sezoni za špansko ekipo dosegel Matteo Jorgenson, ki pa bo naslednje leto postal član moštva Jumbo Visma. Movistar je poskušal pridobiti Carlosa Rodrigueza, a tudi Španec si je premislil in bo ostal v Ineosu. Zato pa naj bi prišli Remi Cavagna, Davide Formolo in Pelayo Sanchez.

Poleg tega naj bi si ekipa obetala tudi večjega vlagatelja iz Savdske Arabije. Seveda pa so vse to zaenkrat govorice. Za YouTube kanal Flo bikes je Roglič o tem pred petkovo etapo povedal: "To so zame dobre stvari. Dokler me nekdo hoče, to pomeni, da sem dober. Če se nič ne bi dogajalo, potem najbrž nekaj ne bi dobro potekalo." In še na vprašanje, če lahko verjamemo tem govoricam? "Ne."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ