Iz kakšnega testa so: rokavice Ziener Cesario Touch

Iz kakšnega testa so: rokavice Ziener Cesario Touch
29.05.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Na testu so se tokrat mudile dolgoprste vsegorske rokavice Ziener Cesario Touch. Kot pove že ime, so kompatibilne z našimi pametnimi sopotniki. Pa so iz pravega testa?

Opremo nam je za potrebe predstavitve posodilo podjetje ASA Naklo d.o.o. 

Nemška znamka Ziener se lahko pohvali z dolgo tradicijo izdelovanja športnih oblačil, ki se v zgodovino nekoliko bolj vtisnila predvsem pri smučarskih navdušencih. Že od leta 2002 pa "napadajo " tudi kolesarski segment uporabnikov, kjer stavijo na svoje dolgoletne izkušnje izdelovanja udobnih in funkcionalnih funkcijskih oblačil ter rokavic. In prav ene izmed slednjih sem tokrat mučil na testu. 

Model Cesario Touch je namenjen vsegorskim kolesarjem, torej segmentu kjer v zadnjem času vlada huda konkurenca in kjer prostora za slabe izdelke pravzaprav ni več. Očitno so se tega zavedali tudi pri Zienerju, saj so ustvarili tehnično dovršen izdelek, ki na testu ni pokazal niti najmanjše pomanjkljivosti. Pa saj so samo rokavice, boste dejali. Že, a za ugodno ceno (29,99 €) je lepo dobiti izdelek pri katerem sta funkcionalnost in kakovost na prvem mestu. Oboje je bilo občutiti že, ko sem rokavice prvič nadel na roke. Pa si poglejmo več.

Premišljeno postavljeni šivi onemogočajo ustvarjanje motečih točk pritiska na dlani, kar je prva izmed stvari, ki jih sam vedno preverim pri rokavicah in je osnova udoben stik dlani s krmilom. Sam sem sicer pristaš lahkih rokavic, brez dodatnih oblazinjen, zato mi Zienerjeve gel blazinice na dlani niso bile preveč všeč. Vsakomur svoje pravim, moram pa priznati, da se mi na nobeni točki testa niso zazdele moteče in so, kot vsi ostali detajli na rokavici, postavljene na pravo mesto (na spodnji, zunanji del dlani). Ker imam rajši neposredn stik s krmilom, kakšnih posebnih prednosti nisem občutil, verjamem pa, da bodo v kombinaciji z dobrimi gripi ublažile kakšen tresljaj več, še posebno na daljši turi. In Cesario Touch so kot nalašč ustvarjene zanje. Zgornji del rokavice je iz izredno lahkega in raztegljivega materiala, ki bo poskrbel za prijetno hlajenje dlani v toplejših dneh. Nad palcem pa je za tiste najbolj vroče dni všit tudi frotirju podoben umetni material s katerim si boste lahko obrisali prepoteno čelo. Kot pove že ime modela, so prsti kompatibilni z zasloni na dotik, na konici palca in kazalca pa je moč najti tudi gumirano prevleko blazinice. Gumirano prevleko na palcu sem tokrat na rokavicah zasledil prvič in Ziener si na tej točki zasluži pohvalo. Da ne delam morebitne krivice drugim proizvajalcem, bom dejal samo to, da je prestavljanje z gumiranim palcem smiselno. Konec koncev smo tudi v svetovnem pokalu v spustu mnogokrat videli uporabo "šmirgla " na prestavni ročici. Menda bodo profiji že vedeli.

Za konec velja omeniti, da bodite pozorni pri izbiri velikosti. Sam običajno uporabljam rokavice velikosti 9. Tokrat sem izbral 8.5 in zgolj ponos mi ni dovoljeval, da bi poizkusil velikost 8. 

Več na ziener.com

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ