Iz kluba Luke Mezgeca: Pro Team licenco si zaslužimo!

Iz kluba Luke Mezgeca: Pro Team licenco si zaslužimo!
26.11.2012 AVTOR: D. Z.
Boj za najprestižnejšo licenco v kolesarstvu se nadaljuje. To prejme 18 ekip. 15 jih je že izpolilo točkovni kriterij, za preostale tri se bori pet ekip.
Med temi sta tudi dve ekipi, kjer vozita slovenska predstavnika. Oba bi v primeru, da njuni ekipi dobita Pro Team licenco prvič nastopala v ekipi najprestižnejšega ranga. Govorimo o Luki Mezgecu, ki bo v sezoni 2013 oblekel dres Argos Shimana, in Marku Kumpu, ki bo vozil v ekipi Saxo Tinkoff Bank. Kump sicer ima izkušnje iz ekipe s Prokontinentalno licenco, saj je bil član Geoxa.

Po nekaterih predvidevanjih naj bi se celo prav ti dve ekipi udarili za eno izmed Pro Team licenc, ki ekipam zagotavljajo nastopanje na največjih kolesarskih dirkah, tudi dirki po Franciji. To licenco bo prejelo 18 ekip, 15 jih je že izpolnilo prvi pogoj, to je število točk, ki so jih osvojili njihovi kolesarji. Pričakovati je, da bodo te ekipe prestale tudi preostale zahteve, zato so zdaj na voljo le še tri licence.

"Če pogledate točke, smo na 16. mestu. To pa ne pomeni, da bomo posledično kar dobili Pro Team licenco. Mislimo, da si to zaslužimo in zato imamo dober občutek. Upamo, da nam bo uspelo," je dejal predstavnik za stike z javnostjo pri moštvu Argos Shimano Bennie Ceulen. Poleg tega, da so njihovi kolesarji že letos pridno nabirali točke, so v klub pripeljali tudi nekaj novih članov, ki so s seboj "prinesli" zajeten kup pomembnih točk.

Med te sodi tudi Luka Mezgec. Iz kluba pa so sporočili, da bi s pridobitvijo licence izpolnili ob ustanovitvi zadane cilje: "Lani pridobitev te licence v resnici ni bil naš cilj. Vendar pa je bil prvi cilj, da jo dobimo letos. Lani so nam zmanjkale štiri točke, zato upamo, da nam bo letos uspelo." Ekipe, ki gojijo podobne upe so Argos Shimano, Lotto Belisol, FDJ, Europcar in Saxo Tinkoff Bank.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ