Iz spoštovanja do klasik: Imaš en dan, potem čakaš eno leto! (video)

Iz spoštovanja do klasik: Imaš en dan, potem čakaš eno leto! (video)
29.03.2013 AVTOR: D. Z.
"Če začneš gledati kolesarstvo, moraš začeti s klasikami." Tako je v video prispevku klasike opisal Berhnard Eisel. A prispevka - ponujamo vam dva - sta še dva izmed mojstrovin moštva Sky.

Več o največjih enodnevnih klasikah - tudi o prihajajočih dirki po Flandriji, Pariz-Roubaix in Liege-Bastogne-Liege - pa si lahko preberete tudi v marčevski številki revije Bicikel.

Sicer sta pa tudi vabljeni h glasovanju. V anketi vam postavljamo vprašanje, katera izmed severnih klasik vam je najljubša? Možni odgovorit so dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix, Amstel Gold Race in Liege-Bastogne-Liege.

Če pogoriš, čakaš eno leto!
V prvem prispevku, kjer je govora predvsem o dirki po Flandriji in dirki Pariz-Roubaix nastopajo Ian Stannard, Mathew Hayman, Luke Rowe in Bernhard Eisel. In že način, kako govorijo o teh klasikah, pove vse. Do teh dirk gojijo veliko spoštovanje.

»Gre za psihično, ne samo fizično pripravljenost. Veš, da imaš na voljo samo en dan. Dan, za katerega si garal 50 ali 60 dni. Če se ti ne izide, potem moraš čakati eno leto. Samo najboljši, najmočnejši kolesarji preživijo, « je med drugim dejal Eisel. Avstrijec, ki je po odhodu Marka Cavendisha pri Skyju dobil precej bolj proste roke.

Neverjetni domači navijači
A tisti, ki je pri tem moštvu izmed mojstrov za »klasike po tlakovanih k« najbolj izpostavljen, je Britanec Ian Stannard: »To je tako drugačna dirka, tako posebna. Vsako leto, ko prideš na cilj, si rečeš, jeb …. tega nočem več doživeti. Po enem tednu pa si že: Komaj čakam naslednje leto. « Kako 'nori' so na te dirke domači navdušenci je na lep način opisal Eisel:

»O klasikah se vedno norčujemo. Če je lepo vreme, potem bo tam pol milijona ljudi, če pa bo slabo vreme, potem bo ob ceste prišlo milijon ljudi. « Da. To so klasike, več o njih pa v naslednjih dveh video prispevkih, kjer boste lahko izvedeli tudi, kakšna kolesa na teh dirkah uporabljajo kolesarji Skyja. Obilo užitkov.

Ian Stannard, Mathew Hayman, Luke Rowe in Bernhard Eisel o klasikah


Kako se je Sky pripravljal na serijo "tlakovanih" klasik v Belgiji

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ