Iz Treka v avstrijsko kontinentalno konkurenco

Iz Treka v avstrijsko kontinentalno konkurenco
02.12.2016 AVTOR: D. Z.
Riccardo Zoidl. Leta 2013 je imel izjemno sezono na kontinentalni ravni. Prestopil v Trek. Zdaj pa se vrača.

Riccardo Zoidl. Avstrijski kolesar, ki je leta 2013 zares blestel. Nenazadnje je dobil tudi prestižno dirko po Avstriji, pa tudi dirko Hrvaška – Slovenija. Bil je najboljši na lestvici Europe Tour.

To je bilo vsekakor njegovo leto. Nabral je ogromno točk, pritegnil pozornost in podpisal pogodbo s Trekom. Potem pa je imel kar precej težav s poškodobami. Tudi dirko po Avstriji je končal ‘šele ’ na petem mestu. Pohvali se lahko z osmim mestom v skupnem seštevku dirke po Kaliforniji leta 2015. Dvakrat je končal dirko po Španiji, tudi letos, ko je bil 58. skupnem seštevku. Letošnji Giro je končal na 39. mestu.

Na dirki po Hrvaški je po zmagi na Učki zasedal drugo mesto v skupnem seštevku. Na ekipnem kronometru je s Trekom spadal med favorite, a so se kolesarji, tudi sam, večkrat znašli na tleh, saj so bile ceste zaradi dežja zelo spolzke. Na koncu je dirko končal na desetem mestu. Zdaj pa pri Treku z Zoidlom niso podpisali nove pogodbe. 28-letni kolesar se tako vrača v Avstrijo. Vozil bo za kontinentalno moštvo Felbermayr Simplon Wels.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ