Iz Val di Sole gorski kolesarji s kar tremi medaljami

Iz Val di Sole gorski kolesarji s kar tremi medaljami
17.06.2013 AVTOR: D. Z.
Izjemno uspešen vikend za slovenske gorske kolesarje v dolini sonca iz katere so se vrnili z dvema zlatima in eno srebrno medaljo.

Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je osvojila drugo zaporedno zmago v svetovnem pokalu krosa, Blaža Klemenčič (Calcit Bike Team) je bila v elitni konkurenci 24. Drugo zlato je prinesel domov mladi Žan Pahor (Calcit Bike Team), ki je pokazal nadarjenost in zmagal v otroški izvedbi krosa. Uspešno so nastopili tudi mldinci: Gregor Kranjc je bil na koncu 13. in Peter Zupančič 51.

Miha Halzer (Energija) je v eliminatorju osvojil drugo mesto, Urban Ferenčak (Calcit Bike Team) pa 32. Krosa na izpadanje se je udeležila tudi Blaža Klemenčič in ga zaključila v četrtfinalu s 16. mestom.

Jani Fučka (Blackthorn GT) se je v 4krosu prebil v osmino finala in na koncu zasedel 21. mesto.

V elitni kategoriji spusta je rezultat kariere dosegla Zarja Černilogar (Blackthorn GT) – 9. mesto, Žiga Pandur (Unior Tools Team) pa je tudi dosegel cilj in se uvrstil v prvo petdeseterico – na 48. mesto. Med mladinci se je do visoke 12. mesta spustil Jure Žabjek (Unior Tools Team), Miha Ivančič (ŠKTD Avče) in Mitja Černilogar (Blackthorn GT) sta na koncu zasedla 56. in 62. mesto.Natančne rezultate si lahko ogledate na: goo.gl/Ac1bn  

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Andorri od 25. do 28. julija.
V živo ga lahko spremljate na: www.redbull.com/en/bike
 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ