Izidor Penko do srebrne medalje na EP

Izidor Penko do srebrne medalje na EP
14.07.2018 AVTOR: DZ, vir: KZS

Izidor Penko je na EP v vožnji na čas osvojil srebrno medaljo. Premagal ga je zgolj Edoardo Affini.

Slovenska reprezentanca mladincev, in mlajših članov se v teh dneh mudi na evropskem prvenstvu na Češkem. Natančneje v Brnu. Za mlajšimi člani je že vožnja na čas, v kateri sta nastopila Tadej Pogačar in Izidor Penko. Odlično je s 23 kilometrov dolgo progo opravil predvsem Penko, ki je na koncu zaostal zgolj za Edoardom Affinijem. Zaostal pa je za slabih 26 sekund.

“Proga je bila zelo zahtevna, vedel sem, kaj lahko pričakujem in d sem na takšni progi lahko dober. A nisem pričakoval, da se lahko zgodi kaj takega. Ne mediteranskih igrah sem dopeljal dobro, zato sem bil optimist, a je ta rezultat presenetil tudi mene, čeprav ponavadi že med vožnjo vem, kam lahko posežem,” je med drugim za Kolesarsko zvezo Slovenije dejal Penko:

“Pred evropskim prvenstvom sem bil malo utrujen, zato sem bolj počival pred dirko in očitno mi je dobro uspelo, s tem drugim mestom sem res zadovoljen.” V Brnu je bil tudi selektor Martin Hvastija, ki je bil upravičeno zadovoljen: “Kronometer je bil sestavljen iz dveh krogov, v vksame je bil tudi zahteven vzpon. Izidor je začel nekoliko bolj rezervirano, a je bil že v prvem krogu devet sekund hitrejši od Tadeja, zato smo vedeli, da je dobro na poti. Nato je le še dodajal plin, v drugem krogu je res odpeljal odlično. Na koncu ga je prehitel le Affini, ki je pravi specialist za kronometer. Tadej je v prvem krogu odpeljal zelo dobro, nato pa je malo popustil v drugem delu. Pričakovali smo, da bo okrog 11., 12. Mesta, a njega glavni cilj čaka še v nedeljo, takrat pričakujem od njega še več.” Tretje mesto je osvojil Avstrijec Markus Wildauer. Pogačar je bil 16.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ