Izjave kolesarjev pred klasiko

Izjave kolesarjev pred klasiko
20.03.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Matej Mohorič
Zelo sem motiviran za sobotno dirko. Poskušal bom izkoristiti vsakršno ponujeno priložnost in izboljšati peto mesto iz leta 2019. Če bi glavnina po Poggiu ujela vodilne, imamo v ekipi še Sonnyja. Če bova oba prišla skupaj v zaključek, bova sodelovala.

Wout Van Aert
Milano-Sanremo je posebna dirka. Zaradi dolžine ne moreš kar napadati in bežati. Nekateri kolesarjii najbrž nimajo radi, da se tako dolgo na dirki nič ne zgodi. Sam sem navdušen nad tem, da pride do eksplozije v vsega petnajstih minutah. Rad imam tako dirkanje. Na Strade Bianche in na Tirrenu sem pokazal, da sme konkurenčen na zadnjih vzponih, in da sem hiter v sprintu. Kot ekipa moramo prevzeti odgovornost, a je jasno, da nisem edini favorit. Ne bomo ves dan vozili v ospredju, zato me zanima, kakšno taktiko bodo imele ostale ekipe.

Mathieu Van der Poel
Dirka me lepo veže na družino in lepo bi bilo 60 let po dedkovi zmagi doseči zmago. Mislim, da ima Van Aert manjšo prednost, saj je dirko že dobil. To bi lahko naredilo razliko, vendar pa ponavadi dirko dobi najmočnejši. Lani nisem bil dovolj dober, vendar pa upam, da bom letos na vrhu Poggia ob najboljših. Upam, da ob spremljanju ne boste zaspali. Ne vem, kaj reči. Želim, da bi bila to odprta dirka, vendar pa ne bo. Prvih 100 ali 150 kilometrov bomo preživeli glavnini in težko se bo karkoli pomembnega zgodilo. Zato dvomim, da bo to zares lepa dirka, saj je malo priložnosti za napad. Ne ostane drugega, kot da počakamo na Poggio in vidimo, kdo bo imel najmočnejše noge. Rezultat me ne skrbi. Miren sem.

Julian Alaphilippe
Če bo Mathieu napadel na Cipressi, mu bom sledil. Pomembno pa bo, da bom imel dobre noge in proste roke. Nisem samo jaz. Tu sta še Sam Bennett in Davide Ballerini. Kot vedno bomo prevzeli odgovornost in upam, da jo bodo tudi ostali. Na koncu narediš razliko, če si prihranil nekaj moči. Poggio ni tako zelo zahteven vzpon, a po tristo kilometrih čutiš utrujenost. Izkušnje tukaj ne štejejo toliko. V prvem poskusu sem bil tretji. Spust s Poggia pa odpeljem skorajda z zaprtimi očmi, saj sem na meji. Čeprav sem ga prevozil že štirikrat, si ga še zdaj nisem zapomnil. V spomin sta se mi vtisnila prva dva ovinka. Nič drugega.

Michael Matthews
Pred naslednjim izzivom, to je dirka Milano-Sanremo, sem celo še bolj motiviran. Naš cilj je, da pridemo v zadnje metre v ospredju in se potem borimo za zmago. To bo šele druga dirka v sezoni 2021 zame. Vendar pa se dobro počutim, tako da se bomo na tej zelo posebni dirki potrudili po najboljših močeh.

Philippe Gilbert
Vedno je lepo gledati, kako dirkajo Van der Poel, Alaphilippe in Van Aert. Všeč mi je njihov napadalni slog. Podobno sem sam vozil že leta in rad vidim, da oni to tudi počnejo. To je vedno zanimivo za sponzorje, za javnost, pa tudi za dirko samo. Van der Poela je zares težko premagati, saj je zelo močan.  Vedno pa je tudi to mogoče. Vse bo odvisno od prihoda v zaključek. Resnično sem zadovoljen s svojo formo. Ne vem, če bo forma stoodstona, vendar pa bom dober. To dirko lahko konča že dober amaterl. Ni težko priti do ilja, niti ni težko priti med prvih deset. Za zmago pa je hud boj."

Sam Bennett
Mislim, da dirko še vedno smatrajo za sprintersko, vendar pa sam tega ne jemljem tako. Vedno, ko sem tukaj nastopil, je na cilj prišla manjša skupina. Vsako leto je raven dirkanja tako zelo visoka. Kolesarji pa letijo čez Poggio. Na ta klanec gremo tako hitro kot po ravnini. Mislim, da sem dobro pripravljen, lahko pa samo upaš na dober dan. Upam, da sem ta teden dobro preživel, saj je pomembno, da si po Pariz-Nici dobro opomoreš. Mislim, da sem na dobri poti, vendar pa tega ne moreš vedeti.

Vincenzo Nibali
Vsaka dirka je drugačna. Vsi vedo, kaj lahko pričakujejo, nihče pa ne more vedeti, kaj se bo od Cipresse naprej zares zgodilo. Vsi vedo, da sta ključna odseka Cipresa in Poggio, vendar pa med dirko ne smeš narediti napak. Od starta moraš biti pozoren na hrano in pijačo. V nasprotnem primeru lahko končaš brez energije. Moraš tudi vedeti, kdaj še lahko greš na malo potrebo, saj lahko v nasprotnem primeru porabiš preveč moči za lov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ