Izjave po 18. etapi: "Bilo je neverjetno, kot bi vozili na nogometnem stadionu"

Izjave po 18. etapi: "Bilo je neverjetno, kot bi vozili na nogometnem stadionu"
23.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Po etapi so spregovorili zmagovalec Bardet, Serge Pauwels, Geraint Thomas, Mickael Cherel in Nicolas Portal.
Prvi je za cyclingnews.com spregovoril zmagovalec 18. etape Romain Bardet: 
"Začetek današnje etape je bil zelo zahteven. Vsi smo bili že na štartu utrujeni, zato nam je bilo vsem težko. Vem, da sem na spustih dober, zato sem ravno še uspel zadržati prednost do cilja. Traso etape sem dobro poznal, saj smo jo odvozili po koncu Dauphineja, vseeno pa so se zadnji kilometri vlekli v neskončnost. Želel sem si zmage, tudi publika pa je bila fenomenalna ... hrup je bil tak, kot bi vozili na nogometnem stadionu!"

Serge Pauwels, član ubežne skupine in peti v razvrstitvi gorskih ciljev:
"Danes sta bila Joaquim Rodriguez in Jakob Fuglsang močnejša, Rodriguez je bil boljši v šprintih za gorske cilje in pobral veliko točk. Na Glandonu pa se mi je ponudila priložnost, ker je Purito že popusti, zato sem vesel nad svojo današnjo predstavo. Letošnji Tour je namenjen napadalnim kolesarjem, tudi v prihodnjih dneh bom še poizkušal."

Geraint Thomas, glavni pomočnik Chrisa Frooma:
"Etapa je bila za nas idealna. Ekipa je delovala dobro, nismo paničarili, ko so se začeli napadi. Contador ima več kot šest minut zaostanka, zato nam ni bilo potrebno takoj odreagirati. Drugim ekipam je predstavljal večjo nevarnost, zato smo jim le sledili. Zadnji vzpon je bil zahteven, ampak nam je uspelo. Morala v ekipi je izvrstna, zdržati moramo le še dva dni."


Mickael Cherel, ekipni kolega Romaina Bardeta:
"Občutek je izjemen, danes se je ekipa izkazala. Romain je bil že pred etapo odločen, da bo to njegov dan. Izgledal je kot pravi šampion, posebej na spustih se je izkazal. Za ekipo je bil to eden najboljših dni, zelo smo veseli."

Nicolas Portal, športni direktor ekipe Sky:
"V gorah je stvari zelo težko nadzorovati. Glandon je bil zelo zahteven, ampak ekipa je dobro opravila svoje delo in odbila vse napade. Albertu smo dopustili le 20 sekund razlike, kar je svojevrsten dosežek, saj vemo, za kako dobrega kolesarja gre. Danes je bilo težko, a nam je uspelo. Upam, da bomo uspešni tudi v prihodnjih dneh."
Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ