Izjemen dan za Ineos

Izjemen dan za Ineos
17.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Ivan Ramiro Sosa je z etapno zmago potrdil končno na dirki po Burgosu. Filippo Ganna, ravno tako član Ineosa, pa je dobil vožnjo na čas na dirki BinckBank.

BinckBank Tour
Na dirki BinckBank Tour je za kolesarji šesta in obenem predzadnja etapa. Den Haag je gostil start in cilj posamične vožnje na čas. Ta je bila dolga vsega 8,4 km. Tehnično prav posebej ni bila zahtevna. Videli smo izjemno hitre vožnje in visoke povprečne hitrosti. Do izraza do prišli pravi mojstri za to disciplino. Najhitrejši med vsemi pa je bil Italijan Filippo Ganna. Kolesar Ineosa je drvel s povprečno hitrostjo 54,39 km/h.

Za pet sekund je ugnal rojaka Edoarda Affinija, za osem pa Josa Van Emdna. Vodilni v skupnem seštevku Tim Wellens je postavil deseti čas. Zaostal je za 20 sekund, a je obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Marc Hirschi zdaj za njim zaostaja za osem sekund, tretji Laurens de Plus pa za 12. Pred kolesarji je še najtežja etapa s ciljem na znamenitem vzponu Geraardsbergen. Premagati pa bodo morali klance, kot sta Kapelmuur in Bosberg. Kdo bo torej nasledil Mateja Mohoriča, ki je lani dobil to preizkušnjo?

Dirka po Burgosu
Že danes pa se je končala dirka ekstra kategorije po Burgosu. Petdnevna preizkušnja je bila od prve do zadnje etape nadvse razgibana in pestra. Zadnja etapa se je začela v Santo Domingu de Silosu. Po 146 kilometrih je cilj gostila Lagunas de Neila. Govorimo o 5,1 km dolgem vzponu s 6,1-odstotnim povprečnim naklonom. Še prej so morali kolesarji premagati dva vzpona tretje kategorije.

Majico vodilnega v skupnem seštevku je branil Ivan Ramiro Sosa, 21-letni Kolumbijec v dresu Ineosa. To dirko je dobil že lani, letos pa je na zadnjem klancu pokazal, da je ravno tako najmočnejši. Vodstva ni samo branil, ampak je celo napadal konkurente. Veselil se je še etapne zmage. Druge ne letošnji izvedbi. Za osem sekund je ugnal Ruija Costo. Tretji je bil Amanuel Ghebreigzabhier, ki je zaostal za 14 sekund.

S takim zaostankom je na cilj na četrtem mestu prišel tudi Richard Carapaz. Zmagovalec Gira pred Vuelto kaže dobro formo. Skupni seštevek? Sosa je dirko dobil, tako da je ponovil lanski uspeh. Oscar Rodriguez je bil z 31 sekundami drugi, na tretje mesto pa se je prebil že omenjeni Carapaz. Zaostal je za 42 sekund. Sledili so še Pedrero, Martin, Ghebreigzabhier, Rolland, De la Cruz, Čerkasov in Costa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ