Izjemen govor Mateja Mohorič po veličastni zmagi

Izjemen govor Mateja Mohorič po veličastni zmagi
21.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Veliki junak 19. etape. Kaj je Matej Mohorič povedal, potem ko je spoznal, da je premagal Kasperja Asgreena? Precej močnih, poučnih besed je namenil vsem.

Matej Mohorič takoj po zmagi o pomenu tega uspeha
"Veliko mi pomeni, saj je težko in kruto biti profesionalni kolesar. V pripravah na dirke veliko trpiš. Žrtvuješ življenje, družino. Narediš vse, da bi sem prišel pripravljen. Po nekaj dneh pa ugotoviš, da so vi tako neverjetno močni, da jim včasih težko slediš. Na Col de la Loze sem bil povsem izmučen, prazen. Na tleh. Veš pa, da moraš priti na vrh in potem do cilja. Naslednji dan pa moraš to ponoviti. Potem vidiš osebje, ki z delom končal ob 11. zvečer ali ob polnoči. Ker morajo pač vse zamenjati. Kolesa, pa potem so tu masaže. Včasih si misliš, da sploh ne spadaš sem, ker so vsi tako neverjetno močni. Tudi danes, ko je Kasper napdel je bil neverjetno močan. Včeraj je že zmagal, danes pa je imel voljo in moč, da je poskusil še enkrat. Resnično čutiš, da ne spadaš sem. Potem pa sem mu sledi, a sem vedel, da moram vse narediti popolno. Potrudil sem se. Ne samo zase. Tudi za Gina in ekipo. Potem pa že misliš, da si jih pustil na cedilu, če te kdo premaga na črti. Ampak, to je profesionalni šport. Vsak želi zmagati in vedel sem, da če želim zmagati, potem moram slediti Kasperju in ga poskušati premagati v zadnjih 50 metrih."

Matej Mohorič o razpletu in zmagi
Ne vem. Vedno si rečem, da ob vrnitvi v ekipni avtobus nočem ničesar obžalovati. Vem, da ne zmagam pogosto, saj nisem tako močan kot drugi. Vendar pa uspem v ključnih trenutkih ostati miren in zbran. Ko je Kasper na vzponu napadel, me je že vse bolelo, vendar sem vedel, da je to odločilna akcija. Nekako sem našel moč, da sem mu lahko sledil. Potem pa sem poskušal čim hitreje priti na vrh. Tudi sam sem sodeloval, saj nisem želel, da bi nas iz ozadja ujeli. V določenem trenutku se mi je zasmilil tudi Ben, ki je vedel, da v sprintu nima možnosti, pa je vseeno sodeloval, saj se je želel boriti za zmago. V zaključnih metrih je Ben poskušal izkoristiti edino možnost in je napadel. Vedel sem, da se bo Kasper moral odzvati, saj je v sprintu daleč najmočnejši. Sam sem mu sledil in praktično me je pripeljal v zaključek. V sprintih nisem hitrejši, a po tako dolgem dnevu nikoli ne veš. Sem preprosto vesel zase, za ekipo.

Matej Mohorič o tem, da je vedel, da lahko dobi etapo
Skozi celoten dan sem želel samo dati vse od sebe. Vedel sem, da lahko dobim etapo na dirki po Franciji, saj sem predtem že dvakrat zmagal. Vedel sem, da sem dovolj močan, a ravno tako močni so tudi ostali. Nisem edini, ki lahko zmaga etapo na dirki po Franciji. Vsak kolesar tu bi si zaslužil zmago, saj sem na Col de la Loze videl obraze v disko grupi. Veš, kaj ostali preživljajo in želel bi si, da bi vsak osvojil etapno zmago na Touru, saj vem, da ti to spremeni življenje. Vendar pa to ni mogoče in zato je vse to tako kruto. Z ekipo smo tako zelo verjeli v to. Preživljali smo težke trenutke. Sem zelo vesel in ponosen.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ