Izjemen sprejem za Naira Quintano

Izjemen sprejem za Naira Quintano
19.09.2016 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Španiji Nairo Quintana je v domači Bogoti doivel izjemen sprejem. Zbralo se je zares ogromno ljudi.

Nairo Quintana je na zelo prepričljiv način dobil letošnjo dirko po Španiji. Potem, ko je letos vse stavil na Tour de France, pa je tam zasedel tretje mesto, je vse moči usmeril v špansko Vuelto. Dobil jo je. Na koncu je imel 1:23 prednosti pred Chrisom Froomom.

Za Quintano je bila to prva zmaga na Vuelti in po zmagi na italijanskem Giru druga na tritedenski dirki. Se pa lahko pohvali y dvema drugima mestoma in tretjim na dirki po Franciji. Tam je bil dvakrat tudi najboljši med mladimi in enkrat najboljši na gorskih ciljih. Po španski Vuelti pa je  26-letni Kolumbijec zdaj prišel v domačo Bogoto. In tam je doživel izjemen sprejem.

“Tega posebnega sprejema nisem pričakoval. Hvala vsem za to, ” je najprej dejal Quintana, ki se je med množico vozil z avtobusom. Potem pa je prišel še na oder. Župan Bogote Enrique Penalosa mu je predal tudi posebno nagrado za posebne dosežke v športu.

“Osvojili smo rdečo majico, zdaj upamo, da bomo lahko osvojili še rumeno. Za to delamo. Delamo na tem, da osrečimo in zadovoljimo vso državo. To, da vidim toliko ljudi, ki kolesarijo in mahajo iz hiš me navdušuje. Brez besed sem. Ne morem se vam dovolj zahvaliti za podporo. Lahko samo upamo, da bomo v takih trenutkih uživali še veliko let, ” je še dodal Quintana, ki ima letos za sabo 74 tekmovalnih dni, zato je po vsej verjetnosti že končal tekmovalno sezono.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ