Izjemna Slovenca: Marko Kump 2. na Danskem, Luka Mezgec 4. na Poljskem!

Izjemna Slovenca: Marko Kump 2. na Danskem, Luka Mezgec 4. na Poljskem!
01.08.2013 AVTOR: D. Z.
Marko Kump se je izkazal z drugim mestom v drugi etapi dirke po Danski, medtem ko je Luka Mezgec osvojil četrto mesto v peti etapi dirke po Poljski ? Oba v sprintu glavnine!

Marko Kump pomagal do zmage
A najprej na Dansko. Tam poteka etapna dirke ekstra kategorije. Na dirki kot edini slovenski predstavnik nastopa Marko Kump. Kolesarji pa so morali v drugi etapi premagati kar 180 kilometrvo dolgo preizkušnjo, v kateri je pobeg dneva uprizorila peterica kolesarjev. To so bili Brandle, Quaade, Broge, Verschoor in Mortensen. Zadnjega, ki ga je glavnina ujela, je bil Brandle, a vseskozi je bilo jasno, da bo zmagovalca odločil ciljni sprint glavnine, ki je bil zaradi nenehnega vzpenjanja zelo zahteven.

V tem pa je zmago slavil Matti Breschel, sicer klubski kolega Marka Kumpa pri moštvu Saxo Tinkoff. Odlično delo za Breschla je v zaključku opravil prav Marko Kump, ki je potem uspel osvojiti še izjemno drugo mesto. V Skupnem seštevku je zdaj četrti. Za vodilnim, komaj 20-letnim Magnusom Cortom Nielsenom zaostaja za vsega 11 sekund.

Luka Mezgec spet odličen
Na dirki po Poljski, ki spada med dirke Svetovnega koledarja so kolesarji opravili s peto etapo. Tudi ta se je končala s sprintom nekoliko razredčene glavnine. A pobeg dneva je uspel sedmerici kolesarjev. To so bili Golas, Frank, Marczynski, Veikkanen, Morajko, Mihajlov in Cieslik. Ko so ubežniki prvič prečkali ciljno črto – čakal pa jih je še en krog – so imeli samo še minuto prednosti pred vse hitrejšo glavnino.

V zaključku je prišlo do številnih napadov. Poskusili so Paterski, Riblon, Kišerlovski, Luis Leon Sanchez, Sergej Černetski in Darwin Atapuma. A ta skupina je bila preveč nevarna tudi vodilnemu v skupnem seštevku Rafalu Majki. Pod vrhom zadnjega klanca so tako imeli vsega 15 sekund prednosti in takrat je Majka kar sam poskusil zatreti ta poskus. Vse skupaj je privedlo do tega, da se je glavnina organizirala in ubežna skupinica je bila ujeta pet kilometrov pred ciljem.

V zaključku je vajeti v svoje roke prevzel Sky, kar pa je najbolje izkoristil Thor Hushovd. Henao je sicer prvi začel zahteven sprint, a Hushovd je bil premočan in Norvežan je dobil še drugo etapo na letošnji dirki. Drugi je bil Ladagnous, tretji pa Ratto. Odlično četrto mesto je zasedel Luka Mezgec. Preostalih treh Slovencev tokrat ni bilo v ospredju.

V skupnem seštevku je zdaj prevzel kolesar Euskaltel Euskadija Jon Izaguirre, ki ima sekundo prednosti pred Rafalom Majko in pet pred Sergiom Henaom. Sledijo še Riblon, Weening, Sorensen, Pozzovivo, Capecchi, Kišerlovski in Rohregger. Vsi imajo manj kot 20 sekund zaostanka. Robert Vrečer je 49., Simon Špilak 53., Grega Bole 55. in Luka Mezgec 108.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ