Izjemna Štajnar in Marolt, v Italiji sneg močnejši

Izjemna Štajnar in Marolt, v Italiji sneg močnejši
20.04.2024 AVTOR: DZ

Na dirki Beograd-Banjaluka je Mihael Štajnar v kraljevski etapi do Jahorine zasedel drugo mesto. V italijanski Sieni sneg in odpoved zadnje etape.

Na dirki Beograd-Banjaluka so kolesarji opravili s tretjo etapo. Ta je bila kraljevska, saj so kolesarji morali premagati tri kategorizirane vzpone. V zaključku dva ekstra kategorije, vključno s ciljnim na 1666 metrov visoko Jahorino. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Dylan Hopkins iz moštva Ljubljana Gusto Santic, a tokrat so prišli na svoj račun kolesarji, ki so boljši na vzponih.

Višegrad je gostil start, na Jahorino pa so kolesarji prišli po 180 kilometrih dirkanja. Hopkins majice ni uspel obdržati, do etapne zmage pa je po skoraj petih urah dirkanja prišel Poljak Piotr Pekala, ki je za 33 sekund ugnal Mihaela Štajnarja, ki je bil z drugim mestom najboljši Slovenec. Sedmo mesto pa je osvojil njegov klubski kolega pri KK Sava Kranj Jaka Marolt, ki med člani nastopa šele prvo sezono. Zaostal je za eno minuto.

Matic Žumer, ravno tako iz kranjskega moštva je bil 15. Pekala je dan pred koncem prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima 31 sekund prednosti pred Štajnarjem in Davidejem Toneattijem. Marolt je sedmi ima pa v boju za najboljšega med mladimi šest sekund prednosti pred Mattio Piccinijem. Sava Kranj je med ekipami druga. Zadnja etapa bo kolesarje popeljala od Doboja do Banjaluke.

Danes se je s tretjo etapo končala tudi mladinska dirka Eroica. Ta etapa bi morala bili s 102 kilometroma najtežja izmed vseh, saj bi morali kolesarji premagati skoraj 1800 metrov nadmorske višine. Dodatno oviro bi predstavljali tudi makadamski odseki.

Z desetega mesta bi tako napadal tudi Jakob Omrzel, a vse načrte je pokvarilo vreme, saj je pričelo snežiti. Etapo so prvič prekinili po 56 kilometrih, ko je karavana prvič prečkala ciljno črto. Kasneje so jo morali organizatorji odpovedati. Patrick Casey je obdržal vodstvo v skupnem seštevku, Jakob Omrzel pa ostaja na desetem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ