Izjemni Djurasek z najboljšimi Italijani (fotogalerija)

Izjemni Djurasek z najboljšimi Italijani (fotogalerija)
28.04.2012 AVTOR: D. Z.
Hrvat v dresu Adrie Mobila Kristjan Djurasek je zablestel na enodnevni dirki prve kategorije GP Industria & Artigianato - Larciano. Bil je tretji, zmagal pa je Filippo Pozzato.
Fajt in Nose v begu, Djurasek med najboljšimi na klanec
Kolesarji novomeške ekipe v teh dneh nastopajo na močnih dirkah v Italiji. Tokrat so se z najboljšimi pomerili v okolici Firenc, kjer jih je čakala 200 kilometrov dolga preizkušnja s petimi zahtevnimi vzponi. Že kmalu po startu se je v pobegu znašla večja skupina 25 kolesarjev, v kateri sta bila tudi Tomaž Nose in Kristjan Fajt.

A ubežniki so bili po 75 prevoženih kilometrih ujeti. Na zadnjem vzponu dneva je prišlo do največje selekcije. Takrat so v ospredju ostali samo še štirje kolesarji. Domenico Pozzovivo, Carlos Betancur, Eros Capecchi in Kristjan Djurasek. Sledil je spust, ki ga je znala izkoristiti še peterica najbližjih zasledovalcev. Štirim ubežnikom so se tako pridružili še Fabio Taborre, Gianluca Brambilla, Alessandro Bisolti, Sergej Firsanov in Filippo Pozzato.

Zahtevni sprint pripadel Pozzatu
Zmagovalca je dal ciljni sprint, v katerem pa je bil prepričljivo najhitrejši Pozzato, ki se je tako veselil prve zmage v tej sezoni. Drugo mesto je pripadlo Taborreju, tretji pa je bil Djurasek. "Zadnjih 400 metrov je šlo rahlo navzgor, zato po dvesto kilometrih in vročini v cilju ni šlo več za klasičen sprint, ampak so bili najboljši tisti, ki jim je ostalo v nogah največ moči. Z rezultatom sem zelo zadovoljen," je dejal Djurasek.

Njegov uspeh so z dobrimi vožnjami nadgradili še Radoslav Rogina, ki je bil s skoraj minuto in pol zaostanka 12., Matej Mugerli je zasedel 16. mesto, Kristjan Fajt pa je dirko končal kot 18. Jutri kolesarje čaka še ena enodnevna dirka prve kategorije v Toskani.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ