Izjemni Grega Bole do prve zmage v sezoni!

Izjemni Grega Bole do prve zmage v sezoni!
11.08.2013 AVTOR: D. Z.
V 2. etapi dirke Tour de l'Ain se je prepričljive zmage veselil Grega Bole, za katerega je to prva zmaga v tej sezoni. Potrditev, da se vrača v pravo formo.

GREGA BOLE DO IZJEMNE ZMAGE
Druga etapa na dirki prve kategorije Tour de l'Ain je bila dolga 149 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati dva kategorizirana vzpona. Vodstvo v skupnem seštevku je branil zmagovalec prologa Belgijec Gianni Meersman. Večji del etape se je v ospredju vozila četverica kolesarjev.

To so bili Barbier, Brandle, Lindeman in Tronet. Dobrih 20 kilometrov pred ciljem, ko so kolesarji za sabo že imeli oba kategorizirana vzpona - tudi najtežjega na 785 metrov visoki Col du Berthiand - sta bila v ospredju samo še kolesar Vacansoleila Bert Jan Lindeman in član švicarskega moštva IAM Cycling Matthias Brandle.

A njuna prednost je znašala že manj kot minuto in možnosti za uspeh je bilo konec pet kilometrov pred ciljem. V igri za zmago je bilo še okrog 50 kolesarjev, sledil pa je sprint v mestu Oyonnax, v katerem je bil tokrat najmočnejši Grega Bole.

28-letni kolesar moštva Vacansoleil-DCM je s tem potrdil, da se po četrtem mestu v eni izmed etap na dirki po Poljski vrača v pravo formo. Tokrat je premagal Fabia Fellineja in Nemca Fabiana Wegmanna.

Fabio Felline je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Italijan ima štiri sekunde prednosti pred Driesom Devenynsom. Tretji je Arnaud Gerard, ki zaostaja še sekundo več. Sledijo Stef Clement, Tom Jelte Slagter, Matthias Brandle in Jerome Coppel. Grega Bole se je povzpel na osmo mesto, njego zaostanek pa znaša vsega 11 sekund. Do konca dirke sta še dve etapi.

NAIRO QUINTANA UGNAL PREOSTALE ZVEZDNIKE NA DIRKI PO BURGOSU
S peto, tudi najtežjo etapo se je končala dirka po Burgosu. Govorimo o dirki ekstra kategorije, na kateri so nastopali številni zvezdniki, ki se pripravljajo na bolj poznano špansko Vuelto. V zadnji etapi so morali kolesarji prevoziti kar 170 kilometrov, premagati pa kar sedem kategoriziranih vzponov.

Seveda je šlo za kraljevsko etapo letos nadvse zanimive in nepredvidljive dirke. Večji del etape so bežali Merino, Chalapud, Txurruka, Failli in Gastauer, v ozadju so imeli vse niti v svojih rokah predvsem kolesarji Movistarja, ki so v zaključku tudi poskrbeli za največjo selekcijo.

Vse za kapetana Naira Quintano, ki je očitno ohranil odlično pripravljenost, potem ko je blestel na dirki po Franciji. Na zaključnem vzponu je prišlo še do dokončne selekcije. Najprej so v ospredju vztrajali samo še omenjeni Quintana, kateremu so sledili še Nibali, Basso in Arroyo.

23-letni Kolumbijec pa je odločilno potezo potegnil v zadnjem kilometru, ko je odločno napadel. Slediti mu ni mogel nihče več in Quintana se je v kraju Lagunas de Neila lahko veselil zaslužene zmage.

Še najbolj se mu je približal David Arroyo, ki je zaostal za 23 sekund. Tretji je bil z dvema sekundama večjim zaostankom Ivan Basso, četrti pa zmagovalec letošnjega Gira Vincenzo Nibali, ki je izgubil 48 sekund. Preostali kolesarji so zaostali za več kot minuto. Edini Slovenec na dirki Jani Brajkovič je zasedel 21. mesto. Zaostal je za dobrih šest minut.

Ta etapa je povsem premešala skupni vrstni red. Do zdaj vodilni Anthony Roux je namreč popustil. Končne zmage se je tako povsem zasluženo veselil Nairo Quintana, ki je imel 23 sekund naskoka pred Davidom Arroyom in 55 pred Vincenzom Nibalijem.

Sledijo še Caruso, Cardoso, Landa, Černecki, Sanchez, Sarmiento in Basso. Jani Brajkovič je dirko končal na 37. mestu. Za večino kolesarjev je to bila zadnja pripravljalna dirka pred dirko po Španiji. Le Quintana na tej preizkušnji ne bo nastopil.

THOR HUSHOVD DOBIL PREMIERNO DIRKO PO NORVEŠKI

S četrto etapo se je končala premierna dirka prve kategorije po Norveški. Kot se spodobi, jo je dobil domačin, in sicer Thor Hushovd. Zadnja etapa je potekala med mestoma Sortland in Harstad. Dolga je bila 155 kilometrov. Vodstvo v skupnem seštevku je branil Kenny Van Hummel.

Tudi zmagovalca zadnje etape je odločil sprint glavnine, v katerem je bil še drugič na tej dirki najboljši Thor Hushovd. Norvežan je dobil dovolj bonifikacijskih sekund, da se je lahko veselil tudi končne zmage. Za devet sekund je ugnal prej omenjenega Van Hummla, še sekundo več pa je zaostal Nikias Arndt. Na dirki je nastopal tudi Blaž Jarc, ki vozi v dresu moštva NetApp Endura. Dirko je končal na 68. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ