Izjemni Jan Tratnik 5. na "Puščici"

Izjemni Jan Tratnik 5. na "Puščici"
11.04.2018 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je spet odpeljal odlično dirko. Tokrat je bil peti na prestižni Barbantski puščici, ki jo je dobil Tim Wellens.

Barbantska puščica sicer ne spada med dirke svetovne serije, je pa nadvse prestižna dirka, na kateri blestijo mojstri za enodnevne klasike.

Pred kolesarji sta bila 202 naporna kilometra s 27 vzponi. Zmago je branil Sonny Colbrelli. A na startu v Leuvnu so se kolesarji in vsi prisotni najprej spomnili na dirki Pariz-Roubaix tragično preminulega Michaela Goolaertsa. Najprej torej minuta tišine. Poleg tega so se tudi člani moštva the Veranda 's Willems Crelan odločili, da na dirki kljub smrti klubskega kolega nastopijo.

Na startu so bili tudi Borut Božič, Grega Bole in Jan Tratnik. Na poti proti cilju v Overijsu so se v pobegu zbrali naslednji kolesarji: Dries De Bondt (Veranda 's Willems Crelan), Calvin Watson (Aqua Blue Sport), Tyler Williams (Israel Cycling Academy), Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini), Elmar Reinders (Roompot), Antoine Warnier (WB Aqua Protect Veranclassic) in Andrea Peron (Novo Nordisk). V enega izmed padcev je bil vpleten tudi Borut Božič, ki si je poškodoval ključnico.

Ubežniki so si privozili več kot osem minut prednosti, potem pa je pospešila tudi glavnina. 80 kilometrov pred ciljem je razlika znašala vsega dobre tri minute. Potem pa so kolesarji vstopili v zaključne tri kroge, dolge 23 kilometrov. V vsakem krogu so morali premagati pet vzponov: Hagaard, Hertstraat, Holstheide, Ijskelderlaan in Schavei. Na zadnjem vzponu pred koncem prvega kroga sta iz glavnine napadla Tosh van der Sande (Lotto Soudal) in Jack Haig (Mitchelton-Scott).

Kmalu sta ujela ubežnike in jih tudi prehitela. V zaključku pa ju je glavnina ujela. Sledil je napad Vanenderta. Sledili so mu le redki. A vse je bila zgolj priprava za napad Tima Wellensa. Ta je odločilno potezo potegnil slabih osem kilometrov pred ciljem. Hitro si je privozil rahlo prednost, preostalih pa ga niso več ujeli. V prvi skupini zasledovalcev je bil tudi izjemni Jan Tratnik. Ta skupina se je z devetimi sekundami zaostanka borila za drugo mesto. To je pripadlo Colbrelliju. Tretji je bil Tiesj Benoot, četrti Pieter Serry, peti pa Jan Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ